Šola jahanja: cenik in cena tečajev jahanja za otroke v naši jahalni šoli v Sloveniji

Šola jahanja na Gradu Prestranek vam omogoča neposreden stik s konji in veliko kvalitetnega znanja o konjih in ravnanja s konju. Le nekaj kilometrov od Postojne in svetovno znane Postojnske jame se nahaja posestvo Grad Prestranek, ki je obdano s prekrasno naravo in gozdovi. Turistični del posestva predstavlja Gostilnica z apartmaji in konjeniškim centrom (šola jahanja s tečaji jahanja za otroke in odrasle) ter zgodovinsko pomembnim gradom Prestranek. Kmetijski del posestva se razprostira na 300 hektarjev obdelovalnih površin, usmerjen pa je v pridelavo ekološkega mleka, žit ter vzrejo goveda Nemški črni Angus. Na Gradu Prestranek se danes nahaja ena največjih jahalnic v Sloveniji, ki jo uporabljamo tudi za izvajanje tečajev jahanja v naši jahalni šoli.

VEČ O NAŠI JAHALNI ŠOLI TUKAJ!

Tečaji jahanja na Gradu Prestranek: cenik in cena tečaja sta ugodna

Šola jahanja ni le šola, v kateri se lahko vaši otroci ali vi naučite jahati. Šola jahanja je veliko več, saj vam omogoča pristen stik s konji. Otroci in mladostniki, pa tudi odrasli, poleg jahanja in konjeniških znanj (oskrbe konja, sedlanja, uzdanja, dela na tleh s konjem) v pedagoško vodenih programih pridobivajo znanje, ki je ključnega pomena za gradnjo ustreznega odnosa do konj, ter za varno udejstvovanje tako v konjeniškem športu kot tudi pri drugih aktivnostih s konji. Naša šola jahanja je ena boljših šol jahanja v Sloveniji. Pohvalimo se lahko ne le z ugodnimi cenami tečajev jahanja (cenik šole jahanja je dostopen na naši spletni strani), temveč z izkušenimi inštruktorji jahanja, ki svoje delo obožujejo in ga z veseljem opravljajo. Šola jahanja poteka celo šolsko leto enkrat ali dvakrat na teden po vnaprej dogovorjenem urniku. Programi so namenjeni šolskim otrokom in mladini do 18. leta. Jahanje poteka v skupini do 5 jahačev. Jahači imajo možnost pridobitve nazivov Jahač 1 in Jahač 2, po programu KZS-SKA.

jahalna šola

Jahalni programi v jahalni šoli na Gradu Prestranek

Na Gradu Prestranek se nahaja ena največjih jahalnic v Sloveniji, med jahalnimi šolami v Sloveniji pa izstopamo predvsem po kakovostnih tečajih jahanja za otroke in tudi odrasle. Glede na starost in stopnjo znanja vam ponujamo različne programe oziroma tečaje jahanja za otroke, ki se med seboj po znanju nadgrajujejo. Cenik jahalne šole si lahko ogledate na naši spletni strani. Začetni tečaj jahanja za otroke zajema dva programa, in sicer program Bronasta podkvica in program Srebrna podkvica. Začetni tečaj je namenjen otrokom od 7. leta starosti. Pridobijo si osnovno znanje s področja etologije, prehrane, anatomije, oskrbe in priprave konj na jahanje. Nadaljevalni tečaj jahalne šole je namenjen otrokom po zaključku začetnega tečaja. Pridobijo oziroma dopolnijo si znanje, ki so ga pridobili skozi dosedanje ure jahanja.

šola jahanja

Pridobitev konjeniške tekmovalne licence

Poleg omenjenih tečajev jahalne šole za otroke vam ponujamo tudi možnost pridobitve konjeniške tekmovalne licence. Namen pridobitve licence je usmeritev mladih v tekmovalno jahanje oziroma priprava za pridobitev tekmovalne licence KZS in FEI za dresuro in/ali preskakovanje ovir. Pouk oziroma tečaj šole jahanja za pridobitev licence poteka v manjših skupinah do 3 udeležence.

Ugoden cenik jahalne šole na Gradu Prestranek

Vas zanima cena tečaja jahanja v naši jahalni šoli na Gradu Prestranek? Tukaj je nekaj osnovnih informacij. Cena ena šolske ura jahanja v skupini znaša 22€, ura terenskega jahanja prav tako 22€, 2 uri terenskega jahanja (90 minut jahanja na terenu) 35€, 10-urni paket znaša 200€, individualna ura jahanja, ki zajema 45 minut samostojnega jahanja, 30€, tečaji jahanja za otroke: Podkvica 60 oziroma 110€ na mesec, nadaljevalni tečaj 70 oziroma 140€ na mesec. Več informacij o ceniku lahko dobite na naši spletni strani. Vabljeni, da nas obiščete na Gradu Prestranek in se vključite v našo šolo jahanja, ki je ena izmed najbolj kakovostnih šol jahanja v Sloveniji. Jahalna šola je idealen kraj tudi za otroke, ki si želijo pobliže spoznati te plemenite živali.