Jahanje za otroke je aktivnost, ki prinaša številne prednosti

Jahalna šola za otroke Grad PrestranekZakaj je jahanje za otroke ena izmed najboljših rekreacij oziroma aktivnosti, ki jim jih lahko privoščite? Veliko vlogo pri jahanju igra stik z živaljo. Konji in jahanje so za otroke krasna priložnost za spoznavanje drugačnih živali, kot sta pes in muca. Pri jahanju za otroke pa je pomembno tudi to, da je to aktivnost na prostem. Kar pomeni, da otroci ure s konji za jahanje preživljajo na svežem zraku. S pomočjo konj otroci lahko razvijajo občutek za odgovornost, občutek za živali, v današnjih časih pa celo lahko pomagajo pri številnih motnjah, ki se pojavljajo pri otrocih.
Pravo jahanje, za otroke in odrasle, je kar lepa sprostitev in rekreacija. Pa ne samo jahanje, tudi vse ostale aktivnosti v zvezi s konji lahko štejemo za rekreacijo.

Grad Prestranek - jahalna šola za otroke

Otroci in mladostniki ter tudi odrasli, poleg jahanja in konjeniških znanj (oskrbe konja, sedlanja, uzdanja, dela na tleh s konjem), v pedagoško vodenih programih pridobivajo znanje, ki je ključnega pomena za gradnjo ustreznega odnosa do konj, ter za varno udejstvovanje, tako v konjeniškem športu, kot tudi pri drugih aktivnostih s konji.
Tečaj jahanja za otroke poteka preko celega šolskega leta 1x ali 2x tedensko po vnaprej dogovorjenem urniku. Programi so namenjeni šolskim otrokom in mladini do 18. leta. Jahalna šola za otroke poteka v skupini do 5 jahačev. Jahači imajo možnost pridobitve nazivov Jahač 1 in Jahač 2, po programu KZS-SKA.

Jahalna šola za otroke nudi različne tečaje

Glede na starost in stopnjo znanja vam jahalna šola za otroke na Gradu Prestranek ponuja različne programe, ki se med seboj po znanju nadgrajujejo. Poleg začetnega in nadaljevalnega tečaja za otroke so na voljo tudi številni drugi programi, na primer 15 minutno jahanje za otroke, ura jahanja na islandskem ali športnem konju, individualna ura jahanja ter terensko jahanje.
Začetni tečaj jahanja za otroke, ki je namenjen otrokom od 7. leta starosti:

  • program Bronasta podkvica in
  • program Srebrna podkvica.

Nadaljevalni tečaj jahanja za otroke pa je namenjen otrokom po zaključku začetnega tečaja:

  • program Zlata podkvica.