Šola jahanja: tečaj za otroke, počitniška šola jahanja. Otroci bodo navdušen!


Šola jahanja na Gradu Prestranek bo navdušila vse generacije, prav otroci pa so nad konji najbolj navdušeni. V naši šoli jahanja se zavedamo, kako pomembno je, da imajo otroci že od majhnega primeren pristop k živalim, konji pa so znani tudi po tem, da delujejo terapevtsko. V naši šoli jahanja prav posebno pozornost posvečamo otrokom, zato smo pripravili tudi tečaj jahanja za otroke in počitniško šolo jahanja. Konjeništvo je na Gradu Prestranek prisotno že od 18. stoletja, tradicijo vzreje konj in dejavnosti, ki so povezane s konji, pa se trudimo nadaljevati še naprej. Na naših pašnikih se pase okrog 30 islandskih konj, ki so nenadomestljiv del naše šole jahanja. Nenadomestljiv del šole jahanja pa so tudi športni konji.


Šola jahanja za otrokeTečaj jahanja za otroke: jahalni programi za različne starostne skupine


Glede na starost in stopnjo znanja naša šola jahanja ponuja naslednje programe, ki se lahko med seboj po znanju nadgrajujejo: začetni tečaj jahanja za otroke (programa Bronasta podkvica in Srebrna podkvica). Omenjena tečaja jahanja za otroke sta namenjena otrokom do sedmega leta starosti. Po končanem tečaju otroci pridobijo osnovno znanje s področja etologije, prehrane, anatomije, oskrbe in priprave konj na jahanja. Otroci, ki so uspešno zaključili začetni tečaj jahanja za otroke, lahko v naši šoli jahanja nadaljujejo z nadaljevalnim tečajem, ki obsega: Program Zlata podkvica, Izpit Jahač 1 in Izpit Jahač 2. Nadaljevali tečaj jahanja za otroke je namenjen otrokom, ki so uspešno zaključili začetni tečaj.


Počitniška šola jahanja je med otroci najbolj priljubljena


V naši šoli jahanja izvajamo jahalne tabore oziroma počitniške šole jahanja, ki potekajo med prvomajskimi, poletnimi, jesenskimi in zimskimi počitnicami. Počitniška šola jahanja traja en teden, ki ga otroci preživijo v sproščenem vzdušju, druženju, igranju, učenju, spoznavanju konj in jahanju. Udeležba na počitniški šoli jahanja ne zahteva nobenega predhodnega znanja jahanja, saj je ta šola jahanja namenjena otrokom, ki imajo radi živali in naravo.

TERAPIJA S POMOČJO KONJA

Tečaj jahanja za otroke Grad Prestranek