Apartmaji: Postojna in okolica. Apartmaji z možnostjo polpenziona za 2 ali 3 osebe

Apartmaji - Postojna z okolico - le streljaj od Postojne in svetovno znane Postojnske jame se nahaja Posestvo Grad Prestranek, obkroženo s travniki in prekrasnimi gozdovi. Na posestvu stoji mogočen grad, ki je v zgodovinskih virih omenjen že leta 1581. Turistični del posestva predstavlja Gostilnica z apartmaji z možnostjo polpenziona in konjeniškim centrom. Kmetijski del posestva se razprostira na kar 300 hektarjih površin, usmerjeni pa smo v pridelavo ekološkega mleka, žit in vzrejo goveda Nemški črni Angus. Če iščete primeren kraj za oddih za 1. maj in kvalitetno preživljanje časa med prvomajskimi prazniki ali katerikoli dan v letu, vas vabimo, da nas obiščete v okolici Postojne. Apartmaji za 2 osebi, 3 osebe ali 6 oseb so lepo urejeni, na voljo pa je šest apartmajev s štirimi ali šestimi ležišči. V osrčju narave lahko preživite prekrasen konec tedna ali pa se odpravite le na enodnevni izlet. V okolici Postojne, natančneje na Gradu Prestranek, so vam poleg apartmajev na voljo tudi odlična kulinarična ponudba in jahalna šola.

apartmaji

Zgodovina posestva Grad Prestranek

Čeprav je danes posestvo znano predvsem po kulinarični ponudbi, apartmajih z možnostjo polpenziona za 2, 3 in več oseb in jahalni šoli, je bil Grad Prestranek v zgodovinskih virih omenjen že davnega leta 1581. Zgradili so ga baroni Edling iz Vipave. Leta 1728 je prišel v last notranjeavstrijske dvorne komore, za potrebe hitro razvijajoče se kobilarne v Lipici. Največji pečat na posestvu je pustil Karel VI., ki je med drugim zgradil tudi štiri trakten hlev za 160 žrebet. V tej stavbi se danes nahaja ena največjih jahalnic v Sloveniji ter turistični del posestva, ki ga predstavljajo apartmaji in gostilnica. Marija Terezija, hčerka cesarja Karla VI., je zelo rada obiskovala posestvo in zanj tudi skrbela. Še danes je ohranjen nasad jablan, ki se imenuje po njej in ki nas vodi do ekološke kmetije. Grad Prestranek je skupaj z okoliškimi površinami predstavljal pomemben del kobilarne Lipica. Ponujamo vam opremljene in urejene apartmaje z možnostjo polpenziona v neposredni bližini svetovno znane Postojne in Postojnske jame. Naše posestvo je idealen kraj za družinske izlete in prvomajske praznike.

VEČ O ŠOLAH JAHANJA V SLOVENIJI SI PREBERITE TUKAJ!

Paketi za družine

Bi želeli najeti apartma za 1. maj ali pa se odpraviti samo nekam na izlet? Za vse, ki si želite preživeti prekrasno popoldne s svojimi najdražjimi vam ponujamo paket za družine. Omenjeni paket vključuje druženje s priljubljenimi islandskimi konji in domače kosilo v naši restavracijami, kjer vam bodo naši kuharji razvajali brbončice z odlično pripravljeno hrano. Svoje druženje lahko popestrite tudi s kolesarjenje po našem posestvu. Paket Družinski dan vključuje aperitiv ob prihodu, 2 uri druženja s konji v spremstvu inštruktorja ter kosilo za 4 osebe. Če pa si želite preživeti vikend na našem posestvu in prenočiti v naših apartmajih v okolici Postojne, vam ponujamo tudi vikend paket za dve osebi, ki vključuje aperitiv, 2 nočitvi v apartmaju z možnostjo polpenziona, ogled gradu in sprehod skozi ekološko kmečki zeliščni vrt, ki se nahaja v neposredni bližini gradu, ter 5 šolskih ure jahanja.

apartmaji

Nočitve in nastanitve v apartmajih v neposredni bližini Postojne

Ste na obisku Postojne in Postojnske jame in iščete urejene apartmaje za nočitev? Bi si želeli preživeti 1. maj ali praznike v naravi? Potem nas morate obiskati na Gradu Prestranek. Pri nas lahko prenočite v šestih apartmajih (apartmaji z možnostjo polpenziona) z dvema zvezdicama. Apartmaji so opremljeni s kuhinjsko nišo in kopalnico. Na voljo imamo šest apartmajev s štirimi ali šestimi ležišči. Za rezervacijo apartmaja nam pišite po elektronski pošti ali pa nas pokličite po telefonu. Ste trije in potrebujete apartma za 3 osebe? Ali pa bi s svojim partnerjem želeli prenočiti v apartmaju za 2 osebi? Kontaktirajte nas. Poiskali bomo rešitev za vas.

Zakaj obiskati Grad Prestranek?

Ponudimo vam lahko več kot le apartmaje v okolici Postojne. Posestvo Grad Prestranek ima veliko naravnih danosti, ki omogočajo prijetno druženje v neokrnjeni naravi. Na posestvu Grad Prestranek vam lahko ponudimo doživetje narave s konjskega hrbta - terensko jahanje. Nudimo jahanje na islandskih ali velikih konjih. Za skupine nudimo tudi vodene oglede posestva Grad Prestranek. Pri nas pa seveda lahko tudi prenočite v 6 apartmajih s štirimi ali šestimi ležišči.