Konji: jahanje za otroke na začetnem tečaju jahanja po ugodnem ceniku

Konji in jahanje so od nekdaj znani kot odlični terapevti, nad katerimi se navdušujejo tako otroci kot odrasli. Želite navdušiti svoje otroke nad konji? Jahanje oziroma učenje jahanja za otroke vam ponujamo po ugodnem ceniku na Posestvu Grad Prestranek. Naše posestvo se nahaja v bližini Postojne in svetovno znane Postojnske jame. Obdano je s travniki in gozdovi, tam domujejo naši prekrasni konji. Jahanje je odlična aktivnost za otroke, še posebno zato, ker se lahko v naši šoli jahanja poleg samega jahanja, otroci naučijo tudi osnov o oskrbi in negi konj. V naši jahalni šoli vam ponujamo začetni tečaj jahanja za otroke, prav tako pa tudi nadaljevalni tečaj. Omogočamo pa tudi tečaj za pridobitev tekmovalne licence. Jahanje konj za otrokepoteka pod strokovnim vodstvom naših izkušenih jahačev in inštruktorjev. Obiščite nas na Gradu Prestranek in doživite pristen stik s konji. Mimogrede pa se lahko ustavite tudi v naši Gostilnici na Gradu, kjer vam ponujamo odlične kulinarične dobrote.

konji jahanjejahanje konj za otroke

Jahanje za otroke - kaj vse se otroci lahko naučijo o konjih?


Jahanje za otroke v šoli jahanja na našem Posestvu bo nepozabna izkušnja. Ponujamo vam možnost, da tudi vi, kakor tudi vaši otroci, doživite pristen stik s konji. Otroci in mladostniki, pa tudi odrasli, se bodo poleg jahanja konj in osnovnih konjeniških znanj (oskrba konja, sedlanje, uzdanje, delo na tleh s konji) naučili tudi ostalega znanja, ki je ključnega pomena za gradnjo ustreznega odnosa do konj ter za varno udejstvovanje v konjeniškem športu in pri drugih aktivnostih s konji. Naši programi so pedagoško vodeni in kakovostni, omogočajo pa pridobitev velike količine znanja o konjih in konjeništvu. Konji in otroci se, vsaj po naših izkušnjah, izredno dobro razumejo in dobro vplivajo eni na druge. Jahanje konj v šoli jahanja poteka preko celega šolskega leta po vnaprej dogovorjenem urniku. Če je tudi vaš otrok navdušen nad konji, potem ga pripeljite v našo jahalno šolo.

VEČ O JAHALNIH TABORIH

Začetni tečaj jahanja konj za otroke


Programi v naši šoli jahanja so namenjeni otrokom in mladini do 18. leta. Jahanje poteka v skupini do 5 jahačev. Jahači pa imajo možnost pridobitve nazivov Jahač 1 in Jahač 2 po programu KZS-SKA. Glede na starost in stopnjo znanja vam ponujamo naslednje programe: začetni tečaj jahanja, ki obsega dva programa - Bronasta podkvica in Srebrna podkvica. Začetni tečaj jahanja je namenjen otrokom od 7. leta starosti dalje. Na začetnem tečaju si pridobijo osnovno znanje s področja etologije, anatomije, prehrane, oskrbe in priprave konj na jahanje. Nadaljevalni tečaj, ki je nadgradnja začetnega tečaja jahanja, zajema Program Zlata podkvica, Izpit Jahač 1 in Izpit Jahač 2. Nadaljevalitečaj jahanja konj je namenjen otrokom po zaključku začetnega tečaja. Prav tako pa lahko v naši šoli jahanja pridobite konjeniške tekmovalne licence (dresura, preskakovanje). Namen pridobitve licence je usmeritev mladih v tekmovalno jahanje oziroma priprava za pridobitev tekmovalne licence KZS in FEI za dresuro in/ali preskakovanje ovir.

Konji in jahanje - ostali programi


Poleg omenjenih začetnih in nadaljevalnih tečajev vam v jahalni šoli na Gradu Prestranek ponujamo tudi ostale programe, ki vključujejo konje in jahanje. Med drugim se lahko odločite za 15 minutno jahanje za otroke, ki je program, namenjen otrokom od 4. leta starosti dalje. Jahanje traja 15 minut okoli posestva ali v jahališču, kjer izvajamo vaje v koraku. Konje inštruktorice vodijo na roki, jahač pa lahko na varen način spozna konjevo gibanje in izvede določeno vajo. Prav tako se lahko odločite za uro jahanja na islandskem ali športnem konju, individualno uro jahanja ali terensko jahanje.

Cenik jahanja konj je ugoden


Vse naše programe jahanja konj izvajamo s primerno opremo, za čelado pa poskrbimo mi. Cenik šole jahanja konj je zelo ugoden. Prepričajte se sami in nas obiščite na našem posestvu ter spoznajte naše prekrasne konje. Več nahttp://gradprestranek.si/