Diagnostika vozila, tehnični pregledi, menjava zavorne tekočine in motornega olja

Diagnostika vozila pomeni natančen računalniški pregled vozila, s katerim pravočasno odkrijemo pomanjkljivosti in težave, ki imajo lahko negativen učinek na normalno delovanje prevoznega sredstva. Diagnostika je pomembna tudi za uspešno popravilo in tekoče delovanje vozila. V preteklosti je bilo večkrat težko odkriti napako, vendar je s sodobno tehnologijo diagnostika vozila postala natančnejša in učinkovitejša. V AC Velič, avtoservis Ljubljana, Šiška s pomočjo računalnika in usposobljenih mehanikov napake in težave odkrijemo veliko hitreje.

Diagnostika vozila

Tehnični pregled vozila

Tehnični pregled vozila je obvezen za vse udeležence v motornem prometu. Prvi tehnični pregled je potrebno opraviti štiri leta po prvi registraciji, nadalje pa vsaki dve leti. Po osmem letu se tehnični pregled vozila opravi enkrat letno. Nova tovorna vozila potrebujejo tehnični pregled vsako leto po prvi registraciji, vozila za prevoz potnikov pa morajo tehnični pregled opraviti vsakih šest mesecev. Tehnični pregled vozila vključuje pregled delovanja zavor, svetlobnih teles in kontrolo nastavitve žarometov, kontrolo podvozja, splošen pregled stanja vozila, meritve izpušnih plinov v skladu z direktivami Evropske unije, pregled ustreznosti dokumentov in druge potrebne kontrole.

Menjava zavorne tekočine in menjava motornega olja

Menjava zavorne tekočine je za brezhibno delovanje vozila potrebna na vsaki dve leti, ne glede na prevožene kilometre oziroma ob vsakem pretiranem pregretju vozila. Tudi menjava motornega olja je bistvena za dolgo življenjsko dobo avtomobila ali drugega motornega vozila. Menjava motornega olja zagotavlja čiščenje motorja, mazanje mehanskih delov, s čimer se prepreči korozija, ter zagotavlja tesnjenje motorja. Redna menjava zavorne tekočine in menjava motornega olja sta nujno potrebna za vaše vozilo. V avtoservisu Ljubljana, Šiška vam oboje opravimo strokovno, hitro in ugodno.

AC Velič - Avtoservis Ljubljana, Šiška

Izkušeni mehaniki avtoservisa AC Velič - Ljubljana, Šiška - vam strokovno opravijo diagnostiko vozila, tehnični pregled vozila, menjavo zavorne tekočine, menjavo motornega olja in druge storitve. Sodobna tehnologija in izkušnje zagotavljajo brezhibno delovanje vašega vozila, njegovo dolgo življenjsko dobo in varnost na cesti. Z računalniško diagnostiko lahko morebitne, tudi najmanjše napake, odkrijemo pravočasno in tako preprečimo kasnejše težave. Redni servis vozila je zato zelo priporočljiv. V avtoservisu Ljubljana, Šiška vaše vozilo testiramo na testni stezi (preverimo zavore, vzmeti - servis amortizerjev, zglobe, končnike in iztek koles), obrabljene zavore popravimo ali zamenjamo, pregledamo tekočine in po potrebi opravimo menjavo zavorne tekočine ter menjavo motornega olja, pregledamo čistilce, vzdržujemo in polnimo avtoklime, opravimo računalniški pregled obrabe pnevmatik ter optični pregled podvozja. Računalniška diagnostika vozila odkrije tudi majhne napake, ki lahko vodijo v odpoved večjih sistemov.


Vedeti, kaj je z vozilom narobe, pomeni samo polovico dela. Izkušeni mehaniki avtoservisa Ljubljana, Šiška se vašemu vozilu natančno posvetijo, odpravijo napake in vam svetujejo, kako ohraniti vaše vozilo čim dlje v karseda najboljšem stanju.

Avto center Velič | Diagnostika vozila, vse za tehnični pregled, menjava zavorne tekočine in olja, avtoservis Ljubljana Šiška - povezave do naše spletne strani: