Polnjenje avtoklime ter vzdrževanje klime v avtu

Poletje je gotovo večini ljudem najprijetnejši letni čas, saj s seboj prinaša dopust, potovanja, morje, pa tudi izjemno visoke temperature, ki so lahko ob prazni avto klimi izjemno neprijetne. Potiti se na poti v vročem avtu v kombinaciji s slabimi živci je gotovo neprijetno, pa tudi nevarno za nas, naše sopotnike in druge udeležence v prometu, zato vam pri Avto centru Velič priporočamo, da se pravočasno odločite za polnjenje avtoklime. Polnjenje klimatske naprave je lahko celotno ali delno, glede na potrebe.

Polnjenje avtoklime

Polnjenje avtoklime v Avto centru Velič

Polnjenje avtoklime se priporoča redno, tudi vsako leto, saj s tem podaljšamo življenjsko dobo avto klime, pa tudi samo polnjenje je ugodneje in enostavneje. Polnjenje avtoklime namreč poteka tako, da v napravo le dodamo manjkajoči plin, v primeru, da se bistveno zmanjša kapaciteta avto klime, pa je potreben večji servis.

Avto klima - luksuz ali nuja?

Avto klima je bila v prvi avto vgrajena leta 1939 in je še kar nekaj časa pomenila nadstandardno storitev, ki so si jo lahko privoščili le nekateri, vendar že dolgo ni več tako. Danes je avto klima pravzaprav standardni del opreme, saj sta z njo opremljeni dve tretjini vseh avtomobilov. Ob rednem polnjenju in vzdrževanju klime v avtu ima ta številne prednosti - v vročih mesecih nežno spusti temperaturo v avtomobilu na prijeten nivo, ki je tudi varnejši za vožnjo, avto klima pa je izredno priročna tudi v zimskem času, saj osuši preveč vlažen zrak, olajša odmrznitev ledene šipe ter prepreči nastanek rose in zamegljenih stekel.

POLNJENJE AVTOKLIME V AC VELIČ

Vzdrževanje klime v avtu

Za dolgo življenjsko dobo je vzdrževanje klime v avtu bistvenega pomena. Njeno pravilno delovanje preveri specializirani serviser, v Avtu centru Velič pa vam v okviru vzdrževanja klime v avtu nudimo in opravimo:

  • test tesnosti avto klime,
  • test delovanja sistema,
  • čiščenje zračnih kanalov, s čimer se preprečijo neprijetne vonjave,
  • polnjenje avtoklime,
  • vzdrževanje klime v avtu vključuje tudi menjavo drobnih delov,
  • zagotavljamo reciklažo hladilnega plina ter
  • nudimo nasvete, kako tudi sami poskrbite, da vaša avto klima deluje nemoteno in tekoče.

Na morebitne pomanjkljivosti v delovanju sistema vas opozorimo ter vam jih po želji tudi ugodno odpravimo.

V primeru vprašanj, povezanih s polnjenjem ali vzdrževanjem klime v avtu, nas lahko pokličete na stacionarno telefonsko številko 01 512 80 22, na mobilnik 041 382 507, dosegljivi smo pa tudi na elektronski pošti, vašega obiska smo pa prav tako zmeraj veseli v Ljubljani na naslovu Stanežiče 52. Se vidimo!

Avto center Velič, s.p. | Polnjenje avtoklime, vzdrževanje klime v avtu, avto klima - povezave do naše spletne strani: