Avtoklima - vzdrževanje klime

Podobno kot pnevmatike tudi klimatska naprava oz avtoklima v avtomobilu potrebuje redno skrb in vzdrževanje, saj le-to podaljšuje njeno življenjsko dobo. Avto klima vsebuje poseben plin, ki ga je potrebno dati vanjo, da klimatska naprava deluje. Avtoklima ne hladi le zraka v potniški kabini, ampak tudi kompresor klimatske naprave. Če zmanjka plina ali je le-tega premalo, je hlajenje kompresorja neučinkovito in to lahko pripelje do okvar.

AVTOKLIMA

Priporočamo, da opravite pregled klime vsaj vsaki 2 leti. Če prevozite več kot 30.000 kilometrov letno, pa je dobro, da vzdrževanje klime opravite vsako leto. Seveda ne pozabite tudi na redni avtoservis.

V Avtocentru Velič vam nudimo pregled delovanja avtoklime:

  • test tesnosti avto klime
  • test delovanja klimatske naprave
  • čiščenje zračnih kanalov (razkuževanje in uničevanje bakterij v sistemu)

Na vse pomanjkljivosti ali napake v delovanju avtoklime vas opozorimo in jih na vašo željo tudi odpravimo. Ker delamo na način, ki je prijazen okolju, poskrbimo tudi za reciklažo hladilnega plina.

Polnjenje klime in čiščenje klime

V Avtocentru Velič vam nudimo pregled klime in vsa popravila, ki so povezana s pravilnim delovanjem klimatske naprave. Čiščenje klime je še posebej pomemben postopek, ki zagotavlja, da je zadrževanje v vašem avtomobilu zdravo. S časom se začnejo nabirati prašni delci in tudi bakterije, ki uničujejo kvaliteto zraka v avtomobilu, ko je klimatska naprava prižgana. V takem primeru je treba klimo očistiti in razkužiti. Temu postopku sledi polnjenje avtoklime, ki mora biti narejeno kakovostno, da bo klima še dolgo delovala. Pridite k nam in se prepričajte, da je cena polnjenja klime pri nas res ugodna.

Da bo vaša avtoklima še dolgo brezhibno delovala, obiščite Avto center Velič‡.

Avto center Velič s.p. | Avtoklima - povezava do naše spletne strani: