Zelene strehe vse bolj priljubljene v Sloveniji

Zelene strehe v naši državi postajajo vse bolj priljubljene, zato je izdelava zelene strehe vse bolj aktualna. Tako imenovane gradbene lepotice niso pomembne le zaradi estetskega vidika, ampak tudi zaradi številnih prednosti, s katerimi postrežejo investitorjem oziroma stanovalcem, ki živijo pod njimi oziroma ob njih. Če bi jih razdelili zelo grobo, bi lahko rekli, da je glede uporabnosti najbolj smiselna delitev tista, po kateri obstaja pohodna zelena streha in nepohodna, slednja v naših krajih ekstenzivna zazelenitev streh. Razlika je očitna: pohodna zelena streha je tista, po kateri lahko neomejeno hodimo in v glavnem vključuje travo ter tudi grmovnice in drevesa. Na drugi strani pa je ekstenzivna zazelenitev takšna, da po njej veliko ne moremo hoditi. To seveda ne pomeni, da se po njej občasno ne moremo sprehoditi – lahko se in to brez neugodnih posledic. Toda že vsako bolj pogosto teptanje rastlin povzroči njihovo redčenje in naposled izginotje. Slednje zelene strehe so cenejše in za marsikoga lepše, zato so v Sloveniji dosti bolj priljubljene, četudi po njih ne moremo hoditi. In ne le pri nas. Njihova priljubljenost je tudi v Avstriji, Nemčiji in še marsikje drugje največja.

izvajalci zelenih streh

Zelene strehe je potrebno izvesti strokovno

Izdelava zelene strehe je navidezno preprosta. Toda v življenju je tako, da ljudje največje napake zagrešijo pri najbolj preprostih zadevah. In na žalost zelene strehe niso nobena izjema. Navidezna preprostost namreč odpre pot podcenjevanju in tu celo gradbeni profesionalci, od katerih tovrstnih neumnosti ne bi pričakoval, delajo prav neverjetne napake. Posledica je seveda to, da zaradi napak izvajalcev zelene strehe te slabo uspevajo ali pa sploh ne. Zato vam priporočamo, da se tedaj, ko razmišljate o izdelavi zelene strehe, odločite za specialiste, ki se ukvarjajo samo s tem. Tisti, ki je namreč specializiran za izvedbo le ene zadeve, to zagotovo najbolj pozna in si ne bo dovolil napak, saj je to edina dejavnost, ki mu prinaša kruh. Tisti izvajalci zelenih streh, ki počnejo celo vrsto različnih gradbenih opravil, pa najverjetneje tematike ne poznajo popolno, ker je to težko, saj imajo številna področja, katera morajo pokrivati in ne morejo slediti napredku na vseh področjih oziroma enega področja preučiti do potankosti. Tudi zato potem pride do napak.

Izdelavo zelene strehe zaupajte le najboljšim

Izvedbo zelene strehe zaupajte le dobro podkovanim in izkušenim. Vedno je dobro, da preverite reference, s katerimi vam bo postreglo izvedbeno podjetje. Najbolje je, da si greste ogledat eno od obstoječih zelenih streh ali morda pogovorite z njihovimi investitorji. Vsekakor pa je pomembno, da je tisti, ki izvaja, dobro teoretično podkovan. Če že pri enostavnih razlagah vidite, da se zapleta, pomišlja in podaja nejasne ter skope odgovore, poiščite raje koga drugega.

VEČ O EKSTENZIVNI ZAZELENITVI strehe

Zelene strehe izvajamo s srcem

Naša največja prednost ni to, da smo podjetje, ki je specializirano le za to gradbeno dejavnost, da smo odlično teoretično podkovani in da imamo izvrstne reference ter ogromno izkušenj. Naša največja prednost je v tem, da na tem področju delamo, ker so nam ozelenjene streh všeč, jih radi delamo in v njih verjamemo.

izdelava zelene strehe v Sloveniji

Izdelava zelene strehe s popolno informacijo

Ko nas boste poklicali, nam ne bo nikoli odveč odgovarjati na vaša vprašanja. Vedno vam bomo z veseljem posredovali informacije, saj je za nas pomembno, da o področju izveste čim več, saj boste tako kar najbolj razumeli vašo novo pridobitev. In to je pomembno, saj gre v primeru ozelenjevanja streh za vnos živih bitij na vaš objekt.