Zelena streha vdahne življenje celotnemu objektu

Zelena streha oziroma strešni vrt poživi vaše bivališče ali poslovne prostore. Moderno gradbeništvo ima svoj čar, a ne glede na to, kako dovršene so oblike in mehke linije modernih objektov, gre za predmete, kamnine in kovine brez življenja. Le majhen delček narave, še tako skromna živa bitja imajo neprimerno več življenjske iskre kot vse druge gradbene kreacije. Rastline, ki so del zelene strehe, so hvaležna živa bitja, ki bodo živela z vami in vam tudi pomagala. To je tisto, zaradi česar je zelena streha neprecenljiva. Debelina zelene strehe ter teža zelene strehe sta skromni, če si boste omislili ekstenzivno ozelenitev. S slednjo tudi skoraj ni vzdrževanja.

VEČ O SESTAVI ZELENE STREHE

Zelena streha celo prihrani vaš denar

Zelena streha ni le estetska smernica ali morda kaprica okoljevarstvenikov. Nikakor! Rastline zelene strehe so, kot poudarjamo, živa bitja. In živa bitja za svoje življenje potrebujejo normalne življenjske pogoje. In če jim ti niso dani s strani narave, si jih ustvarijo sama - podobno kot ljudje. Še najbolj nemogoči pogoji za vegetacijo na strehi so v času poletne vročine. Takrat se rastline na strehi vztrajno hladijo, četudi je debelina zelene strehe majhna, saj sicer ne bi preživele. To pa zagotovo koristi vam, saj bodo posledično rastline hladile tudi prostor pod strešnim vrtom in vi boste prihranili, ker bo vaša klimatska naprava lahko obratovala manj, kot bi v primeru, če zelene strehe ne bi imeli. Tudi statično ne gre za podražitev pri vgradnji tovrstne zelene strehe, saj je njena teža res majhna.

Strešni vrt za zdravo bivanje

Strešni vrt nase veže prašne oziroma strupene delce, ki bi sicer ostali v ozračju. Če na objektu uspeva zelena streha, je ozračje tudi bolj prijetno oziroma vlažno, kar blagodejno vpliva na dihala. Več na:http://www.zelena-streha.si/

zelena streha - strešni vrt debelina zelene strehe