Pošlji povpraševanje

Varilni aparati znanih proizvajalcev na voljo pri podjetju Varikon

V podjetju Varikon že več desetletij negujejo tradicijo bogate ponudbe, montaže in servisa varilnih aparatov nekaterih najbolj znanih svetovnih znamk. V ponudbi so med drugim varilni aparati EWM, ki so na trgu gotovo med najbolj prepoznavnimi imeni. Visoka raven kakovosti tega nemškega proizvajalca vam jamči za varilne aparate, ki so učinkoviti, vzdržljivi in izjemno priročni.

Varjenje z varilnimi aparati

Glede na raznolikost varilnih postopkov je izbira pravega varilnega aparata za vašo dejavnost lahko nejasna in težka odločitev. V podjetju vam svetujejo in priporočimo pravi varilni aparat glede na vaše potrebe in zmogljivosti vašega delovnega procesa.

Izvajajo servis varilnih aparatov različnih znamk, tudi znamk Fronius in Kemppi

Servis varilnih aparatov je po pomembnosti takoj za izbiro pravilnega aparata. V podjetju Varikon imajo bogate izkušnje s servisiranjem izdelkov kupljenih pri nas. Izvajajo tudi servise varilnih aparatov znamk Fronius in Kemppi, ki sta v Sloveniji pogosti. Njihovi serviserji so izjemno usposobljeni in podkovani v najnovejših trendih varjenja. Osebje se nenehno dodatno izobražuje, da vam lahko tako v prodaji kot po njej nudijo najbolj kakovostne storitve, podkovane z najnovejšimi tehnološkimi trendi. Uspešnost podjetja dokazujejo tudi certifikati kakovosti, ki so jih prejeli na mednarodni ravni kot zastopnik velikih svetovnih znamk na področju varjenja. 

Servis varilni aparatov KemppiServis varilnih aparatov Fronius

Najbolj pogosta izbira je kakovosten varilni aparat MIG MAG

Varilni aparat MIG MAGV ponudbi so izjemno kakovostni varilni aparati MIG MAG nemškega proizvajalca EWM. Odlikuje jih visoka stopnja kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti. Zato so med slovenskimi, na širši ravni pa tudi evropskimi kupci, med najbolj priljubljenimi. Skozi leta delovanja so izdelke tega proizvajalca izjemno dobro spoznali, zato vam jih na podlagi njihovih superiornih lastnosti resnično lahko priporočajo. MIG varjenje je med najpogostejši postopki varjenja kovin, ki se uporabljajo za izdelavo kovin. Za oceno postopka varjenja, najprimernejšega za delo, je treba upoštevati več dejavnikov in se posvetovati s strokovnjakom. V podjetju Varikon vam z veseljem predlagajo nekaj modelov aparatov glede na vaše potrebe, ki jih lahko tudi preizkusite. Tako boste lahko prepričani, da ne boste kupili mačka v žaklju!

Na voljo tudi varilni aparati za TIG varjenje

TIG varjenjeTudi TIG varjenje je zelo pogost način varjenja in v ponudbi našega podjetja najdete predvsem modele italijanskega proizvajalca Telwin. Tudi ti aparati so na svetovnem trgu znani po zanesljivosti in učinkovitosti. Seveda pa ni enega samega varilnega postopka, ki bi bil primeren za vse primere varjenja. Zaradi tega je treba pretehtati prednosti in slabosti vsakega postopka varjenja, pri čemer vam radi pomagamo. Upoštevati moramo vrsto in debelino materiala, ki ga varimo, ter vrsto vira napajalne moči in količino razpoložljivega toka. Prav tako ni nezanemarljivo, v kakšnem položaju se varjenje izvaja ter če varimo pod časovnim pritiskom. Vse lastnosti vašega delovnega postopka bodo pred izbiro pravega aparata za vas preučili ter vam svetovali najbolj zanesljiv in primeren model.

MMA varilni aparat

Varilni aparat MMAZa elektroobločno varjenje z oplaščeno elektrodo se uporabljajo varilni aparati MMA (manual metal arc welding). Ta vrsta varjenja je najpreprostejši od vseh varilnih postopkov in omogoča nekaj prednosti pred ostalimi, pa tudi nekaj manj možnosti. Primerna je za široko paleto kovin in njihovih zlitin, oprema pa je lahko prenosna in stroški obenem ostajajo dokaj nizki. Tudi te modele varilnih aparatov najdete pri njih, saj nudijo tako modele EWM kot Telwin. Vse razpoložljive aparate so podrobno opisali na naši spletni strani, kjer lahko pridobite več informacij. Tako lahko primerjate tehnične lastnosti, še preden obiščete prodajno mesto. Kljub vsemu pa končne izbire ne opravite zgolj na podlagi spletne izbire. Oglasite se pri njih, radi vam bodo svetovali in našli pravo izbiro za vašo dejavnost!