Novi in rabljeni varilni aparati 

V podjetju Varikon d. o. o. smo specializirani za prodajo varilnih aparatov in opreme za varjenje ter rezalnikov, gorilnikov, indukcijskih grelnikov, zaščitne opreme in dodatnega materiala.

Varilni aparati Varikon

Varilni aparat je nepogrešljiv v industriji varjenja, zato je pomembno, da je zanesljiv, kvaliteten in natančen. Pri nas boste dobili varilni aparat po vaši meri. Ponujamo vam bogato izbiro varilnih aparatov, tako novih kakor tudi rabljenih. Menjamo tudi stare varilne aparate za nove, odločite se lahko tudi za menjavo staro za staro. Nudimo tudi možnost, da lahko varilni aparat predelamo ali dodelamo po naročilu.

Za vse MIG MAG, TIG in MMA ter ostale varilne aparate vam ponujamo hiter, kvaliteten ter cenovno ugoden servis na lokaciji našega podjetja ali kjerkoli pri vas po Sloveniji.

Vso našo ponudbo si lahko ogledate na naši spletni strani, veseli pa bomo tudi vašega obiska na sedežu podjetja, kjer vam bomo z veseljem svetovali pri nakupu najboljšega varilnega aparata, ki ga boste pri nas dobili po ugodni ceni.

Naša ponudba varilnih aparatov

V naši ponudbi najdete varilne aparate za različne vrste varjenja:

  • Varilne aparate MIG/MAG
  • Varilne aparate MMA
  • Varilne aparate TIG
  • Mikroplazme
  • Aparate za orbitalno varjenje
  • Varilne aparate za razmagnetenje
  • Varilne aparate za točkovno varjenje
  • Varilne aparate za varjenje vijakov

V naši delavnici vam bomo pred nakupom pokazali delovanje izbranega novega ali rabljenega varilnega aparata in poskrbeli, da boste dobili odgovore na vsa vaša vprašanja.

Varjenje z varilnimi aparati

Najboljši MIG/MAG varilni aparati

Varjenje po postopku MIG MAG je najpogosteje uporabljen postopek v industriji. Gre za postopek varjenja z golo varilno žico v zaščitni atmosferi plina. Varilni aparat MIG MAG pri MIG postopku (Metal Inert Gas) uporablja interni plin argon, pri MAG postopku (Metal Active Gas) pa varilni aparat uporablja aktivni plin CO2 ali mešanico argona in CO2. Varjenje po tem postopku je mogoče z enim varilnim aparatom, varilni aparat samo uporabi drugi plin. Delo z varilnim aparatom MIG MAG je zelo preprosto, saj so sodobni varilni aparati opremljeni tudi z naprednimi funkcijami, ki delo znatno olajšajo.

Preberite več tudi o MMA varilnih aparatih

Multifunkcijski varilni aparat MIG MAG

Investicija v kvaliteten varilni aparat je pametna investicija, kajti delo bo potekalo hitreje in lažje. Pri nas boste dobili cenovno ugodne varilne aparate za varjenje po ugodni ceni, istočasno pa boste dobili lažjo predstavo o samem delovanju teh naprav in odgovore na vsa vaša vprašanja.