Zaščitna delovna oblačila skrbijo za varnost pri delu

Ali si predstavljate kako bi bilo, če bi med delom uporabljali oblačila, ki jih nosimo tudi v zasebnem življenju? Na obisk, večerjo v restavraciji, cerkev, trgovino, ali kino bi prišli raztrgani, ožgani, premočeni, umazani ali še kaj hujšega. Delovna oblačila morajo biti odporna na obrabo in hkrati nuditi udobje. Naše telo morajo ustrezno zaščititi pred delovno pogojenimi poškodbami, zato jih lahko, v nekaterih primerih, uvrstimo tudi v kategorijo delovne zaščite. Ko z delom končamo, jih enostavno odložimo in oblečemo svoja, tista, ki jih nosimo z užitkom in ki o nas veliko povedo.

V trgovinah z zaščitnimi delovnimi oblačili navadno najdemo klasične delovne obleke, farmar in klasične hlače, delovne kombinezone, delovne halje, majice, polo majice, podložena oblačila, več vrst bund in telovnikov, delovna oblačila iz specialnih tkanin (vodo in olje odporna, antistatična, varilska, ognjevarna, odporna na kisline), usnjena oblačila za uporabo pri varjenju in sorodnih postopkih (varilske bluze, varilske hlače, usnjene predpasnike, usnjene narokavnike, gamaše, usnjene varilske maske), večina prodajalcev s tovrstno ponudbo pa ponuja tudi posebna delovna oblačila za varnostnike in receptorje (uniforme, srajce, majice) ter navadne (Slovenska vojska) in svečane uniforme (zveza slovenskih častnikov – suknjiči, hlače, srajce, kravate, baretke, bunde).

Varilska zaščitna delovna oblačila nas varujejo pred nevarnostmi in morebitnimi nezgodami, ki se lahko zgodijo pri varilskem delu. V podjetju Varikon nudijo vse kar potrebujemo, da bi se pri postopku varjenja lahko ustrezno zaščitili, hkrati pa ohranili maksimalno raven udobja pri delu.

Oglejte si ponudbo zaščitnih oblačil

Varilska jakna

Varilska jakna mora biti izdelana iz posebnega, negorljivega materiala, ki nas med varjenjem ščiti pred poškodbami in je dovolj trpežen, da zaradi ponavljajočih se gibov, ne pride do prehitre obrabe. V podjetju Varikon lahko izbiramo med naslednjimi izdelki:

Weldas Arc Knight®  je varilski jopič, ki je sešit iz odpornega ognjevarnega bombaža (520 g/m²),  z ojačitvijo iz govejega cepljenega usnja. Jakna zdrži do 5 pranj pri temperaturi 60° C, hkrati pa nudi visoko udobje in prilagodljivost, saj ima rokave z dvojnim zapiranjem.

Jakna Weldas Golden Brown™ je narejena iz cepljenega govejega usnja razreda A iz bočnega dela in hrbet iz ognjevarnega bombaža (5 g/m²), ki zavira morebitno širjenje ognja. Minimalna debelina usnja je 1 mm.

Weldas Yellowjacket® je jopič z bombažnim (ognjevarni bombaža305 g/m²) hrbtnim delom v modri barvi in rumenimi rokavi iz cepljenega govejega usnja.

Varilska jakna

Varilski predpasnik

Varilski predpasnik nas ščiti pred varilnimi obrizgi. Z njim zavarujemo sprednji del telesa. Izdelan mora biti iz ognjevarnega materiala, ki nam ne bo v napoto med delom.

Weldas Golden Brown™ je varilski predpasnik narejen iz cepljenega govejega usnja z bočnega predela, katerega debelina znaša vsaj 1 mm. Opremljen je s pripravnim sistemov samouravnotežnih trakov.

Predpasnik Weldas Lava Brown™ je izdelan iz cepljenega govejega usnja razreda A, debelega vsaj 1 mm, ponaša pa se tudi s posebnim sistemom samouravnotežnih trakov.

Več informacij o varilskem predpasniku

Varilski rokavi

Eden najbolj izpostavljenih delov telesa pri varjenju so ravno naše roke, zlasti podlakti. Da bi se, ustrezno zavarovali pred vročimi obrizgi, v podjetju Varikon najdemo posebne varilske rokave, ki poskrbijo za varnost pri našem delu.

Weldas Arc Knight® so varilski rokavi iz odpornega negorljivega bombaža v XL velikosti. Omogočajo nam visoko udobje in prilagodljivost med delom. Izdelani so iz posebnega, odpornega in ognjevarnega bombaža (520 g/m²), ki dopušča do 5 pranj pri temperaturi 60° C.

Varilski rokavi Weldas Fire Fox™ so varilski rokavi za zaviranje širjenja ognja, narejeni iz ognjevarnega bombaža (05 g/m²).

V kompletu Weldas Lava Brown™  sta dva varilska rokava, narejena iz cepljenega govejega usnja razreda A, ki sta dolga dolga 58 cm. Debelina usnja znaša minimalno 1 mm. Rokava vsebujeta tudi poseben sistem trakov za ravnotežje.

Weldas Lava Brown™ je primerna zaščita rok, ki nas bo zaščitila tudi v ekstremnih pogojih. Rokava sta izdelana iz cepljenega govejega usnja, odpornega na vročino in ogenj. Njuna notranjost je oblečena v ognjevarno tkanino (520 gr./m) iz kvalitetnega materiala COMFOflex®, zapiranje pa omogočeno z udobnim ježkom.

Varilski rokavi