Varilne maske za profesionalno ali domačo rabo

Varilne maske so obvezen del zaščitne opreme pri delu z varilnimi aparati EWM, Telwin in drugimi, saj uporabniku zagotavljajo maksimalno zaščito oči in obraza, so udobne za nošenje, poleg tega pa prispevajo k profesionalni zaščiti na delovnem mestu. Varilec se mora pred pričetkom dela ustrezno zaščititi, kar vključuje tudi izbiro ustrezne varilne maske, ki je pravzaprav ena najpomembnejših komponent osebne varovalne opreme. Le-ta mora izpolnjevati vse zahtevane varnostne standarde, pri izbiri pa je potrebno upoštevati še vrsto varjenja, ki ga nameravamo izvajati z uporabo avtomatske varilne maske. Pravilno izbrana zaščitna oprema varilcu nudi varnost pri opravljanju dela, povečuje produktivnost pri delu, prav tako pa nudi vso potrebno udobje za kakovostno opravljeno delo.

Zaščita pri varjenju z zaščitnimi maskami

Avtomatske varilne maske so zelo kvalitetna rešitev, ki zaščiti oči varilca in prispeva k doseganju zares vrhunskih rezultatov. Ker so nekatere namenjene profesionalni uporabi, spet druge pa so iz nižjega cenovnega programa in namenjene domači uporabi, je pri izbiri prave varilne maske potrebna posebna previdnost.

NUDIMO TUDI SERVIS VARILNIH APARATOV

Zakaj je pri uporabi aparatov Telwin, EWM in drugih, potrebna varilna maska?

Brez uporabe primerne varilne maske, ali pa, če ta ni dovolj kvalitetna oziroma nima vgrajenih ustreznih filtrov za ultravijolično in infrardečo svetlobo, dolgoročno gledano prihaja do poškodb oči, čeprav tovrstne svetlobe človeško oko ne zazna. V hujšem primeru se varilcu brez uporabe avtomatske varilne maske za vedno poslabša vid, zato je opravljanje dela zelo oteženo ali celo onemogočeno, v skrajnem primeru pa pride celo do oslepitve.

Napredne različice na trgu omogočajo avtomatsko aktiviranje filtra, kar omogoča lažje in hitrejše opravljanje dela. Pri starejših različicah o tem ne moremo govoriti, saj se skozi njihove filtre ob naravni svetlobi slabo vidi, kar pomeni, da je med delom potrebno varilno masko premikati navzgor in navzdol.

Delo z zaščitno masko - zatemnitev

Kakšne so razlike med varilnimi maskami?

Medtem ko so avtomatske varilne maske namenjene profesionalni vsakodnevni uporabi, so elektronske varilne zaščite Telwin idealne za domačo uporabo in za zaščito med vzdrževalnimi deli. Popolna izbira za domačo oziroma kratkotrajno uporabo je avtomatska varilna maska Vantage XL, ki ima zelo veliko vidno polje, za napajanje pa je mogoče uporabiti solarne celice ali 2 zamenljivi bateriji. Ena izmed najbolje prodajanih avtomatskih varilnih mask prihaja iz švicarskega podjetja Optrel, uporabniku pa omogoča pravo barvno doživetje med varjenjem. Z novim učinkovitim energetskim konceptom zdrži varjenje tudi do 3.000 ur, reakcijski čas pa je le 0,1 ms po sprožitvi obloka. Poleg zaščite nudi še maksimalno udobje za oči ter izredno čist pogled na var. Ker omogoča številne osebne prilagoditve, je med varilci zelo priljubljena izbira.

Zaščitna maska za domačo rabo

Navodila za varno uporabo varilne maske

Pred pričetkom dela se mora varilec prepričati o pravilni sestavljenosti in namestitvi varilne maske, naglavni mehanizem pa mora prilagoditi lastnim potrebam in sicer tako, da bo dosegel maksimalno udobnost in dovolj kvaliteten pogled skozi filter. Pri tem naj bo filter ustrezen aplikaciji, oziroma nastavljen na ustrezno zaščitno stopnjo. Za doseganje daljše življenjske dobe avtomatske varilne maske zahtevajo redno in natančno vzdrževanje, vključno s čiščenjem z bombažno krpico, navlaženo z raztopino blagega detergenta ali alkohola, nikakor pa ne z agresivnimi topili, kot so aceton, nitro razredčilo in špirit. Zaščitna prozorna folija na filtru varilne maske, ki je poškodovana ali zelo umazana in je ni več mogoče očistiti, jo je potrebno zamenjati z novo.

V podjetju Varikon smo za vas pripravili ponudbo najboljše zaščite, v več kot 20 letih našega delovanja pa smo s prijaznostjo, ustrežljivostjo, visoko strokovno usposobljenostjo ter učinkovitostjo našega kadra pridobili zaupanje naših naročnikov in dobaviteljev tako v Sloveniji, kakor tudi v tujini.