Celotna ponudba varilnih aparatov na enem mestu

V podjetju Varikon d. o. o. imamo dolgoletne izkušnje na področju prodaje in servisiranja varilnih aparatov in rezalnih naprav, zato smo pravi naslov za vse tiste, ki potrebujete kvaliteten varilni aparat MIG MAG, TIG ali MMA. Cene naših storitev in varilnih aparatov MIG/MAG, TIG in MMA ter aparatov za točkovno, orbitalno varjenje ter varjenje vijakov so izredno ugodne glede na kvaliteto storitev in izdelkov.

Celotna oprema za varjenje

Na spletni strani lahko najdete spletni obrazec in nam pošljete povpraševanje o varilnih aparatih MIG/MAG in ostalemu, kar bi vas utegnilo zanimati. Če imate kakršno koli vprašanje o varilnih MIG MAG aparatih, TIG varilnih aparatih ali varilnih aparatih MIG brez plina, vas vabimo, da nas pokličete ali nas obiščete na sedežu podjetja, ki se nahaja le nekaj kilometrov stran od Ljubljane. Z veseljem vam bomo strokovno svetovali in pomagali pri izbiri najboljšega varilnega aparata MIG MAG, s praktičnim prikazom delovanja pa vam bomo še olajšali odločitev.

Kaj je MIG/MAG varilni aparat in čemu je namenjen?

MIG/MAG varilni aparat omogoča varjenje po MIG in MAG postopku, ki se razlikujeta samo v vsebini jeklenke, ki se jo uporablja pri varjenju. Gre za enega najbolj pogosto uporabljenih postopkov v industriji, saj je to univerzalen postopek varjenja, ki omogoča varjenje različnih materialov različnih debelin. MAG varilni aparat za varjenje po MAG postopku (zaščita z aktivnim plinov) se uporablja pri varjenju vseh vrst konstrukcijskih jekel, medtem ko se MIG postopek (zaščite z inertnim plinov) uporablja pri varjenju nerjavnega jekla, aluminija ter barvnih kovin. Varilni MIG MAG aparat je en varilni aparat, ki omogoča varjenje po dveh različnih postopkih. Pri varjenju ostane mesto zvara čisto in brez žlindre, kar pomeni, da dodatno čiščenje po varjenju ni potrebno. MIG varjenje omogoča tudi varjenje brez plina, v pogojih, kjer plinska zaščita ne deluje.


Varjenje MIG MAG z varilnimi aparati

Vsi varilni aparati

V naši ponudbi boste našli tudi kakovostne TIG varilne aparate, namenjene varjenju aluminija in ostalih barvnih kovin po TIG postopku. Poleg kvalitetnih MIG, MAG, TIG in MMA varilnih aparatov pa vam ponujamo tudi dodajne materiale in opremo za varjenje. Nudimo tudi možnost menjave staro za novo oziroma staro za staro. Naši rabljeni varilni aparati so primerni tako za začetnike kot tudi za prave mojstre.