Pošlji povpraševanje

Varilni aparat MMA, MIG/MAG in TIG varilni aparat: vse za varjenje in rezanje

V podjetju Varikon d. o. o. boste dobili vse, kar potrebujete za varjenje in rezanje na enem mestu. Poleg prodaje varilnih aparatov MMA, MIG/MAG in TIG varilnih aparatov boste pri nas dobili tudi aparate za točkovno varjenje, orbitalno varjenje, aparate za varjenje vijakov in mikroplazme ter ostalo opremo za varjenje in rezanje.

Varikon varilni aparati

Zagotavljamo vam najboljšo kakovost varilnih MMA in ostalih aparatov za varjenje, hkrati pa nudimo tudi kvaliteten servis, saj imamo dolgoletne izkušnje na področju servisiranja varilne in rezalne tehnike. Na naši spletni strani si lahko ogledate ponudbo varilnih aparatov MMA, MIG/MAG, TIG in vseh ostalih.

Varjenje z varilnim aparatom MMA

MMA varjenje je varjenje z oplaščeno elektrodo MMA (Manual Metal Arc) oziroma ročno obločno varjenje. Gre za univerzalen postopek varjenja, ki je primeren za varjenje močnih konstrukcij.

Varjenje po MMA postopku z MMA varilnim aparatom je najbolj razširjen postopek varjenja. Varjenje po MMA postopku se pogosto uporablja pri varjenju jeklenih konstrukcij in v industrijski proizvodnji, saj je MMA postopek primeren za varjenje različnih kovin, med drugim tudi aluminija. Varilni aparat MMA je opremljen z modernimi in uporabnimi funkcijami, kot sta Anti-Stick (zalepljena elektroda ne začne žareti kot pri starejših varilnih aparatih), Hot-Start (varilni aparat MMA za kratek čas spusti večji tok in na ta način pripomore k lažjemu vžigu). Če potrebujete kvaliteten varilni aparat za aluminij in aluminijeve ter ostale zlitine, potem je MMA varilni aparat dobra rešitev.

Varilni aparat MMA za varjenje

V starejših časih so namesto varilnega aparata MMA za MMA varjenje uporabljali varilni aparat z velikim transformatorjem, danes pa jih uspešno nadomeščajo moderni, lažji in energijsko varčni inverterski varilni aparati MMA.

Varjenje po TIG postopku

V podjetju Varikon d. o. o. boste dobili poleg varilnih aparatov MMA za varjenje po MMA postopku tudi varilne aparate za varjenje po TIG postopku. Uporablja se jih predvsem za čiste in varne zvare v nenavadnih položajih in kolenskih zvarih. EWM TIG varilni aparati omogočajo varjenje skoraj vseh materialov, s sistemomo dovajanja dodajnega materiala pa dosežete najvišjo kvaliteto zvarov. Obstajajo DC in AC/DC varilni izbori. AC/DC varilni izvori so primerni tudi za varjenje aluminija in magnezija, z DC varilnimi izvori pa lahko s TIG varilnim aparatom varimo vse ostale kovine.

TIG varilni aparat proizvajalca EWM