Varjenje z uporabo zaščitne opreme - varnost na prvem mestu

Varjenje je spajanje dveh ali več materialov v celoto, ki je ni več mogoče ločiti, razen z uničenjem predmeta. Združitev materialov pri tem dosegamo z dovajanjem toplote, s pritiskom ali pa s kombinacijo obojega. Postopek varjenja brez uporabe pritiska se imenuje elektroobločni, s pritiskom pa MIG-MAG postopek. Ker gre za delo, pri katerem pogosto prihaja do poškodb, mora varilec pri varjenju obvezno uporabljati ustrezno zaščitno opremo in oblačila, še posebej pomembno pa je, da ima na tem področju veliko izkušenj, saj se je tako mnogo lažje izogniti poškodbam na delovnem mestu. Varilci začetniki naj zato vadijo pod nadzorom izkušenega varilca in si tako pridobijo izkušnje, potrebne za varno opravljanje dela. Pri tem velja rek, vaja dela mojstra. Pri varjenju je zelo pomembna uporaba maske, brez katere bi sicer prišlo do oslabitve vida ali v skrajnem primeru celo do izgube vida. Zaščitna oprema nam omogoča zagotavljanje varnosti pri delu, kljub temu pa varilec nikakor ne sme preceniti svojih sposobnosti.

PREBERITE VEČ O VARILNIH APARATIH

Kaj vse nam preti pri varjenju?

Pri izvajanju postopka se varilec srečuje z vročino, s soji isker in UV žarki, ki lahko resno ogrozijo zdravje posameznika. Vsega tega se je potrebno zavedati še pred pričetkom varjenja in tako uporabiti dovolj kvalitetno zaščitno opremo, ki nam bo nudila ustrezno stopnjo zaščite. Poleg maske, ki ščiti obraz in oči, so to vsekakor tudi oblačila - če je mogoče, naj bodo v celoti prekrivajoča, čevlji pa naj bodo dovolj trpežni, usnjeni. Smiselno je uporabiti usnjene predpasnike, ki bodo predelu trupa zagotovili dodatno zaščito med samim varjenjem. Na ročni ščit se raje ne zanašajmo, saj v noben pogledu ni praktičen, med varjenjem pa ga mora varilec ves čas držati v roki. Uporaba zaščitne opreme je brez dvoma zelo pomembna pri zagotavljanju varnosti med varjenjem, prav tako pomembna pa je skrb za urejeno in varno delovno območje.

Prodaja profesionalnih varilnih aparatov

Kakšno mora biti delovno območje med varjenjem?

S kombinacijo obojega - z uporabo kvalitetne zaščitne opreme in s skrbjo za primerno urejeno delovno okolje se lažje izognemo poškodbam na delovnem mestu. Delovno okolje naj bo vedno suho, ozemljitveni pol pa mora biti stabilno vpet na varjencu. Postopek izvajamo le v dobro prezračenih prostorih, saj pri delu nastajajo prah, dim, plini in para, ki lahko ogrozijo zdravje varilca, poleg tega pa se v neprezračenih prostorih poveča nevarnost požara.

Prodaja varilnih aparatov s 25-letnimi izkušnjami

V podjetju Varikon imamo s prodajo varilnih aparatov kar 25-letne izkušnje, poleg tega pa strankam zagotavljamo kvaliteten servis varilnih aparatov. Pravzaprav smo servis z najdaljšo tradicijo na področju popravila in obnavljanja varilnih aparatov v Sloveniji. S svojimi bogatimi izkušnjami ter tehničnim in praktičnim znanjem lahko varilcem svetujemo ter skupaj z njimi najdemo najprimernejšo rešitev za nakup aparata za varjenje in primerne zaščitne opreme za zagotavljanje varnosti pri delu. V naši ponudbi so med drugim na voljo tudi profesionalne naprave EWM in polprofesionalne Telwin, za varnost pri delu pa poskrbijo varilske maske Optrel. Naše stranke so zelo zadovoljne z načinom pristopa, saj se čisto vsaki stranki posvetimo osebno, pred izdelavo ponudbe pa se prepričamo, da izbrana zaščitna oprema oziroma naprava za varjenje ustreza potrebam naše stranke. V delavnici na željo stranke prikažemo način uporabe izbrane naprave, prav tako ima stranka možnost sama preizkusiti izbrano napravo. V kolikor se stranka odloči za nakup, je deležna še brezplačnega učenja rokovanja z napravo, po želji na njenih lastnih materialih. Naše podjetje ni veliko, vendar pa se zavedamo, kako velik pomen ima varjenje, zato so naši proizvodi in znanje vrhunski. Ker to, kar delamo, delamo z veseljem, se v prihodnosti ne bojimo novih izzivov, ki jih prinaša čas.

Varjenje