Prodaja varilnih aparatov je naše delo in strast

Prodaja varilnih aparatov zahteva veliko znanja in strokovne usposobljenosti. V našem podjetju se zavedamo, da so vsi, ki so v industriji varjenja in sorodnih panog, zelo usposobljeni in strokovno podkovani, zato se tudi sami nenehno strokovno usposabljamo. Vemo tudi, da prodaja varilnih aparatov vključuje tudi druge elemente za varjenje oziroma varnost pri varjenju. To namreč zahteva celotno paleto storitev za uporabnika.  V našem repertoarju so različni varilni aparati, zaščitna oprema,  zaščitna oblačila in servis vsega navedenega. V naših prostorih imate možnost vse izdelke preizkusiti in jih testirati pri dejanski uporabi. Naši svetovalci vam bodo radi odgovorili na vsa vprašanja in vam dokazali, da pri nas prodaja varilnih aparatov ni delo, temveč tudi velika strast vseh zaposlenih. To dokazuje veliko število zadovoljnih kupcev po Sloveniji in izven njenih meja, ki se vedno radi vračajo in nam zaupajo že več kot 30 let. Začeli smo v manjšem obsegu ter se nato postopoma širili, saj je rasla tudi naša dejavnost in razpon izdelkov iz naše ponudbe. Zdaj smo eno najbolj prepoznavnih podjetij za prodajo varilnih aparatov v Sloveniji. Naši varilni aparati so res najvišje kakovosti. EWM aparati imajo 3-5 letno garancijo, ki velja tudi ob neprekinjeni uporabi varilnega aparata.

Servis varilnih aparatov dopolnjuje storitev prodaje varilnih aparatov

Servis varilnih aparatov je naša druga komplementarna dejavnost, ki je prav tako pomembna kot prodaja varilnih aparatov. Smo pooblaščeni serviser za številne priznane blagovne znamke, ki jih tudi prodajamo, med njimi: EWM, Kemppi, Fronius, Thermal Dynamics, Victor Technologies, Telwin, Hypertherm in Iskra Varjenje. Smo družinsko podjetje in naše dejavnosti so poleg prodaje in servisiranja tudi predelava rezalne in varilne tehnike. Smo tudi usposobljeni strokovni svetovalci pred prodajo ali po njej. Prijaznost, podkovanost in ustrežljivost že več kot 20 let upravičujejo zaupanje naših strank in partnerjev doma in po svetu.  Naši začetki segajo v garažo,  danes pa smo sodoben servis na več kot 700 kvadratnih metrih.V primeru nakupa varilnega aparata brezplačno šolamo varilca na novem aparatu. Usposobljeni pa so vsi naši kadri,  serviserji in ostali sodelavci, saj verjamemo,  da je samo zadovoljen delavec dovolj dober za stranke.

Prodaja profesionalnih varilnih aparatovProdaja varilne opreme

V naši ponudbi visokokakovostna varilna oprema in delovna zaščitna oprema

Poleg visokokakovostnih  varilnih aparatov so v naši ponudbi tudi avtomatske zaščitne maske in zračne plazme, ki so pri varjenju nepogrešljiv del varilne opreme. Pri nas najdete tudi gorilnike,  čistilce varov, polnilce in štarterje ter TIG elektrode. Med zaščitno opremo nudimo zaščitna oblačila, maske in rute ter varilne odeje.  Vemo namreč, da je dobra zaščita bistven del delovnega procesa in prispeva k varnosti in boljšemu počutju pri delu. Zato vam na policah ponujamo izdelke, ki so visoke kakovosti in znanih blagovnih znamk po sprejemljivih cenah. Pomemben del varjenja je avtomatska zaščitna maska, saj ščiti naše zdravje in zagotavlja varnost pri delu, kar je tudi zakonska obveza. Z izdelki iz naše ponudbe boste odlično zaščitili oči in obraz. Že dolgo priporočamo vrhunske zaščitne maske priznanih proizvajalcev Optrel, Speedglas ter Balder. Lahko pa izberete ščite Telwin za uporabo v domači delavnici ter dela v vzdrževanju.  Poleg rut in rokavic so pomemben del zaščitne opreme tudi zaščitne varilske odeje. Nudimo vam različne tipe in barve odej, ki so iz izdelane iz gostih steklenih vlaken, obložene z različnimi materiali. V nobeni varilni delavnici pa ne sme manjkati odsesovalni sistem. Ločimo centralne, lokalne in prenosne. Centralne najdemo zlasti v halah za proizvodnjo, saj tam ni lokalnega odsesavanja. Najboljše pa je izbrati lokalne in prenosne odsesovalne sisteme, ki nečist zrak zajamejo prav pri izvoru. Smo zastopniki za naprave Kemper različnih vrst, ki jih odlikuje izjemna odsesovalna moč.

Na podlagi vaših potreb smo ustvarili ponudbo

Raziskave namreč kažejo, da je v svetu še vedno najbolj uporabljena kovina jeklo, pri čemer se najbolj povečuje poraba nerjavnih jekel kakor tudi ogljikovih jekel in barvastih kovin. Struktura varilnih procesov se je v zadnjih letih dodobra spremenila. Zmanjšalo se je ročno obločno varjenje, izjemno povečala pa se je uporaba MIG in MAG varjenja. Pri Varikon smo zastopniki za aparate MIG/MAG, mikroplazme in MMA.  Tudi če se ukvarjate z orbitalnim ali točkovnim varjenjem, razmagnetenjem ali TIG aparati oziroma varjenjem vijakov, ste pri nas na pravem mestu.