PAKETNA DISTRIBUCIJA OZ. DISTRIBUCIJSKA LOGISTIKA V DISTRIBUCIJSKEM CENTRU

Paketna distribucijska logistikaPaketna distribucija je organizirano razdeljevanje proizvodov, robe oz. blaga in se izvaja v distribucijskem centru. Tam je potrebno poskrbeti za ustrezno distribucijsko logistiko. Distribucijska logistika zajema dejavnost logistike gotovih proizvodov na poti od proizvajalca do kupca. Primarna naloga je, da se proizvod dostavi do kupca ob pravem času na pravo mesto, v pravi količini in ustrezni kvaliteti in ob optimalnih stroških. Paketna distribucija oz. distribucija proizvoda, ki se izvede ob optimalnih oz. najnižjih stroških, pomeni večji dobiček za podjetje in seveda možnost, da svojim strankam ponudijo robo in proizvode po nižjih cenah.

PROCES IZVAJANJA PAKETNE DISTRIBUCIJE V DISTRIBUCIJSKEM CENTRU

Proces izvajanja paketne distribucije poteka v treh ključnih korakih in predstavlja kar se da ekonomičen in učinkovit način dostave pošiljke. Distribucijska logistika v korakih: sprejem, usmerjanje ter odprema in vročitev. Proces izvedbe paketne distribucije je ključnega pomena za učinkovito in optimalno distribucijo. Vsi koraki morajo biti narejeni natančno in preudarno, od prevzema paketa pri pošiljatelju pa vse do dostave prejemniku. Poleg tega pa mora biti dobro poskrbljeno tudi za samo izvedbo, zato so ključnega pomena tudi tovorna in dostavna vozila, ki vršijo dostavo, dokumentacija, skrb za varstvo okolja itd. Distribucijski center igra pri tem procesu pomembno vlogo, saj omogoča centralizirano nabavo, s čimer je kupcem omogočeno sprotno naročanje robe ali proizvodov.

DISTRIBUCIJSKI CENTER - SKLADIŠČENJE BLAGA Z NAMENOM DISTRIBUCIJSKE LOGISTIKE

Paketna distribucijska logistika robeDistribucijski center je objekt, v katerem se izvaja distribucijska logistika. Omogočajo centralizirano dobavo proizvodov in tako kupcem omogočijo sprotno naročanje robe. Njihova glavna naloga je skladiščenje blaga z namenom distribucije. Razlika med skladiščem in distribucijskim centrom je ta, da se v skladišču skladiščijo proizvodi dlje časa, distribucijski center pa zagotavlja redno in hitro nabavo v manjših količinah. Naša skladišča se nahajajo na izredni lokaciji, zato je možna paketna distribucija v zelo kratkem času. Če torej potrebujete paketno distribucijo proizvoda po vaši meri, vas vabimo, da nas obiščete v Kranju in se sami prepričate o kvaliteti naših storitev.

ZAKAJ IZBRATI DISTRIBUCIJO OBLČ