Pitna voda Vila prinaša čisto energijo življenja

Nudimo najčistejšo ustekleničeno naravno pitno vodo v Sloveniji. Vila 902 je izvirska pitna voda, ki jo črpamo na nadmorski višini 1100 m. Izvir ima v Kamniško-Savinjskih Alpah, natančneje na Kašni planini, hribu vulkanskega izvora. Magmatske kamnine niso vodotopne, oziroma so malo vodotopne, zato je voda pri izviru zelo mehka, kar jo naredi najčistejšo naravno ustekleničeno pitno vodo v Sloveniji. Čistost, ki jo merilo za prevodnost, je eden glavnih parametrov, ki določajo kvaliteto vode. Vodo Vila nudimo v 0,5 l in 1,5 l steklenicah ali v t.i. balonih (steklenica za 18,9 l vode). Aparati, za balone s pitno vodo, zagotavljajo trajno svežino pitne vode in njen okus ohranjajo enak kot je na izviru. Polnilnico smo zgradili pred desetimi leti, velika večina naše proizvodnje pa je namenjena za tujino, saj je v Sloveniji poraba relativno majhna.

PREDNOSTI APARATOV ZA PITNO VODO


Pitna voda v Sloveniji je dobre kvalitete

Oskrba s pitno vodo v Sloveniji je dobra. Delimo jo v dve skupini: kraška ali površinska pitna voda in podzemna pitna voda. Oba vira imata svoje prednosti in slabosti. Kraška oziroma površinska, ki oskrbuje tretjino prebivalcev Slovenije, ima moč samočiščenja zaradi terena po katerem teče. Drugi vir oziroma podzemna pa zagotavlja pitno vodo za ostali dve tretjini Slovenije. Nahaja se v rečnih kotlinah in dolinah, je mikrobiološko gledano dobre kakovosti.

Ker za oskrbo s pitno vodo v tujini ni tako dobro poskrbljeno, kot v Sloveniji, vam priporočamo, da se odpravite na pot z našo slovensko Vilo v 0,5l ali 1,5l embalaži.

Pitna voda v Sloveniji v povprečju dobre kvaliteteKvaliteta pitne vode v Celju se počasi izboljšuje


Pitna voda v Celju se počasi izboljšuje

Pitna voda v Celju z okolico spada med pitno vodo slabše kvalitete na področju Slovenije. Gre za podzemni vir pitne vode, ki je primarno onesnažen s pesticidi in nitrati. Onesnaženost v Sloveniji je največja v Prekmurju, na Dravskem polju in v Savinjski dolini zaradi intenzivne industrije in kmetijstva. Zaradi državnih ukrepov za zmanjševanje vnosa dušika v tla, vsebnost nitratov počasi upada. Tudi vsebnost pesticidov se zaradi prepovedi uporabe fitofarmacevtskih sredstev atrazina počasi zmanjšuje.