Kakšna mora biti pitna voda? Pravilnik je pri točenju potrebno upoštevati.

Pitna voda mora biti neoporečna, še posebej če govorimo o distribuciji. Ljudje morajo brezpogojno zaupati avtomatom za pitno vodo, ki stojijo na mnogih lokacijah kjer ni dostopa do pitne vode iz vodovoda. V Sloveniji se skoraj vedno lahko zanesemo, da bomo odprli pipo in bo iz nje res pritekla pitna voda, brez strahu, da bi pri tem tvegali zdravstvene težave. Se pa zgodi, da pride do onesnaženja zaradi različnih dejavnikov, kar je običajno načeloma hitro odpravljeno. V tem primeru so zlata vredni avtomati za pitno vodo, ki niso namenjeni le za uporabo v prostorih kjer se giba večja skupina ljudi, ti mnogokrat najdejo pot tudi v gospodinjstva ali na dvorišča privatnih hiš. Parametri pitne vode se delijo na kemijske, mikrobiološke in indikatorske ter jih je potrebno brezpogojno upoštevati in ves čas slediti vsem predpisanim vrednostim. Če živite na območju kjer zaradi velikih obdelovalnih površin in pogostega škropljenja ter gnojenja večkrat pride do onesnaženja podtalnice, je za vas rešitev filter pitna voda. To je izraz za pitno vodo, pri kateri se filter enostavno in hitro vgradi v kuhinjo. Ta vam zaradi svoje učinkovitosti konstantno zagotavlja čisto, pitno vodo in brez strahu mu lahko zaupate. Lahko pa si namesto filter pitne vode omislite drugo možnost, ki prihaja vedno bolj v veljavo in se ji reče avtomat za pitno vodo. Njegova uporaba je enostavna saj je omogočeno elektronsko krmiljenje točenja vode poleg tega pa vsebuje praktične samozapiralne pipe. Pitna voda bo ves čas na dosegu, primerno ohlajena ali ogrevana.

Avtomat za pitno vodo prijetno ohladi in ogreje

Pitna voda – parametri pokažejo, da je voda res takšna kot mora biti

Mikrobiološki parametri za pitno vodo kažejo kolikšna sta stopnja in obseg kadar pride do onesnaženja pitne vode z mikroorganizmi. Še pogosteje je pitna voda kontaminirana s kemičnimi snovmi, zaradi bližine obdelovalnih površin, kar pokažejo kemijski parametri pitne vode. Te preiskave je potrebno izvajati še posebej natančno, saj lahko ima zaužitje mnogih kemijskih elementov ki so prisotni v zemlji, dolgoročne in hude posledice za organizem. Prav zato po pravilniku o pitni vodi določene vrednosti nikoli ne smejo biti presežene. Če ste v dvomih in vas skrbi, se odločite za nakup avtomata za pitno vodo, ki bo pregnal strahove saj vsebuje vodo, ki priteče iz neokrnjene narave, kljub temu pa je vedno preverjena in ustreza vrednostim vseh parametrov pitne vode. Vaša edina skrb bo, pravočasno naročanje balonov s pitno vodo, katerih dostava je redna in ažurna. Cene so zanemarljive v primerjavi z zdravjem, ki ga postavljate na kocko če ste izpostavljeni strupenim snovem, katere z vodo vstopajo v telo. Posledice, ki jih pustijo težke kovine in pesticidi v telesu seveda niso opazne takoj, lahko pa se zanesete, da vam telo ni hvaležno. Zdravje je največ kar imamo, najem avtomatov za pitno vodo pa je cenovno sprejemljiv vsakomur, zato razmislite.

Pitna voda iz slovenskega izvira

Filter pitna voda zadosti pravilniku o pitni vodi in lahko boste brez skrbi

Filter pitna voda je čista voda, ki priteče iz pipe če se odločite za vgradnjo sodobnega filtra. Ti so lahko različni, vendar opravljajo isto nalogo – prečiščujejo oz. filtrirajo vodo. Če se namesto za avtomat za pitno vodo odločite, da boste vgradili filter imate na voljo različne možnosti. Poleg grobega mehanskega čiščenja jo bo kombinirani filter za pitno vodo tudi učinkovito zmehčal kar je dodatna dobra lastnost, saj podaljšuje življenjsko dobo avtomatom. Pričakujete lahko tudi učinkovito odstranjevanje klora ter raznih organskih nečistoč (rja, mivka, pesek…). Pravilnik o pitni vodi določa, da mora ta izpolnjevati vse zahteve oz. mora biti zdravstveno ustrezna in neoporečna. Voda, ki jo natočite iz avtomatov za pitno vodo ne vsebuje mikroorganizmov, parazitov ali kemičnih snovi in se lahko uporablja za vse namene v gospodinjstvu. Torej jo lahko brez skrbi pijete, z njo kuhate in pripravljate hrano.

Preberite o parametrih pitne vode