Čista pitna voda po ekonomičnih cenah v Sloveniji na dosegu roke

Čista pitna voda je življenjsko nujna dobrina, za katero se je vredno potruditi. Dostop do sveže pitne vode zaradi vse večje globalizacije mnogokje po svetu ni več samoumeven. Mnoge sodobne in tehnološko razvite države (celo ZDA in Rusija) prebivalstvu ne morejo zagotoviti pitnosti svojih vodovodnih sistemov. Na srečo imamo v Sloveniji naravno izvirsko vodo še vedno na voljo na vsakem domu. Skrb za čistočo izvirov je vrednota, h kateri stremi vsa Evropa.


Voda Vila je uvrščena med najbolj čiste, mehke vode naravnega izvora. Izvira v neokrnjeni naravi slovenskih Kamniško-Savinjskih Alp. Vodo se zajema na 902 metrov nadmorske višine od koder prikladno izhaja tudi njeno ime. Zanesljivi distributer čiste pitne vode Vila je podjetje Limaks d.o.o., ki skrbi za trajno visoko kvaliteto vode in redno profesionalno higiensko vzdrževanje.


Kako deluje aparat za točenje pitne vode v balonu?

Aparat za točenje vode v balonu je pod stalnim nadzorom. Ob vsaki polnitvi se opravlja vzdrževanje in čiščenje - vse v skladu z evropskimi predpisi. Uporaba je priročna, pitna voda je vedno na dosegu roke. Nastavitve aparata se lahko priredijo, da je voda željene temperature, naj bo to mrzle ali vroče. Za lastnika ne predstavljajo nobenih obratovalnih ali investicijskih stroškov.


Limaks ima v Sloveniji urejeno in redno oskrbovano mrežo aparatov, razporejeno po raznolikih podjetjih, šolah, zavarovalnicah, bolnišnicah in bankah. Aparati so izdelani profesionalno in ustrezajo vsem smernicam sodobnega trga. Kontrole čistosti vode so redne, distribucije t.i. balonov (18,9 literske plastenke) pa hitre in zanesljive.

pitna voda v Sloveniji


Kako je poskrbljeno za kakovost pitne vode v Sloveniji?

Kakovost se preverja po WE evropskih predpisih s sodobnimi fizikalno-kemijskimi, biološkimi in mikrobiološkimi testiranji. Poskrbeti je potrebno, da produkt ustreza HACCP mednarodnim določilom. Metoda temelji na analizi tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk. Pitne vode v Sloveniji imajo veliko prednost, saj izvirske vode v večini ustrezajo zahtevam in predpisom brez dodatne obdelave. Dosledna in ustrezna izvedba sanitacijskih pregledov je pa nujna za vzdrževanje čiste pitne vode visoke kvalitete. Kakovosten filter pitne vode preprečuje morebitne infiltracije tujkov ali mikroskopske umazanije ter zagotavlja varno vsakodnevno uporabo aparata.


Filter za pitno vodo je obvezen element dviga čistoče in kvalitete

Filtriranje vode v gospodinjstvu je ključnega pomena za preprečitev mikrobiološke okužbe. Istočasno je potrebno izločiti vse morebitne nečistoče ter ohraniti zdrave minerale, ki vodi dajo kvaliteto in okus. Ohišje filtrov je prilagodljivo. Osnovano tako, da je mogoče ponovno polnjenje. Večkratna uporaba pozitivno vpliva na zmanjšanje nepotrebne potrošnje in posledičnih odpadkov.

Combi filter je kombinacija grobega mehanskega filtra in mehčalca vodnega kamna. Mehanski predel služi za filtriranje umazanije kot je pesek ali rja. Nasprotno je naloga mehčalca odstraniti mikroskopske nečistoče kot so klor ali organske snovi. Tako ohranja naravni, sveži okus vode. S preprečevanjem nastanka vodnega kamna podaljša življenjsko dobo aparata. Kamen se namreč začne dokaj hitro nalagati na cevi, grelce in pipe ter lahko v primeru slabega oskrbovanja začne povzročati težave. Dober filter zmanjša stroške čiščenja ali popravil. Poleg tega prinese zmanjšanje oblog kamna na grelcu energijski prihranek. UF membranski filter je še natančnejši. Velikost por znaša le 0,01 - 0,04 mikrona. Izjemna učinkovitost naprave je za bakterije, nevarne kemikalije ali alge popolnoma nepropustna.

filter za čisto pitno vodo


Pitna voda po ugodni ceni z okolju prijaznim aparatom Ultra Slim

Ultra slim aparati se namenjeni za direktni priklop na obstoječe vodovodno omrežje ter električno napeljavo. Novi model vključuje samozapiralne pipe in elektronsko krmiljenje točenja. Aparat s tremi filtrirnimi vložki vzdržuje čisto pitno vodo; tristopenjski filtrirni sistem namreč zajeme do 99,9% tujkov. Prav tako je Ultra Slim sistem ekološko bolj učinkovit, pitna voda pa cenovno ugodna. Ne ustvarja odvečne embalaže kakor je trenutno še vedno značilno za aparate z balonom. Dostava novega balona ni potrebna vedno znova, voda se črpa direktno iz stavbenega vododovnega omrežja, zato so stroški primerno cenejši.

VAS ZANIMA CENA ZA APARATE ZA TOČENJE PITNE VODE?