Izvirska voda 902 je dar narave

Izvirska voda sodi med najčistejše vire pitne vode. Voda je ena najbolj bistvenih kemičnih spojin na svetu. Tvori približno 70 odstotkov našega planeta in prav tolikšen delež zavzema v človeškem telesu. Za normalno delovanje organizma potrebujemo odrasli ljudje okoli dva litra vode na dan; nekaj je zaužijemo s hrano, sadjem in zelenjavo, večino pa predstavlja popita tekočina. Čista pitna voda je velika dobrina in pomembno je, da je voda za zdravje neoporečna. Izvirska voda 902 celjskega podjetja Limaks d. o. o. je podvržena stalni kontroli in preizkusom Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano ter predstavlja kvalitetno pitno vodo. Na voljo je v balonih prostornine 18,9 litrov ter v plastenkah po 1,5 litra ali 500 ml.

Izvirska voda


Kaj je izvirska voda?

Izvirska voda je pitna voda, ki se polni na izviru vode v naravi. To zagotavlja njeno čistost in prvinsko mehkobo in svežino. Izvirska voda 902 prihaja s Kašne planine v Kamniško-Savinjskih Alpah in se polni pri izviru Č1 nad Črnivcem, na 902 metrih nadmorske višine, od tod izhaja njeno ime. Z umeščenostjo visoko v hribe, sredi neokrnjene narave zelenih gozdov, sta zagotovljeni njena neoporečnost in bistrost. Svežino tega čarobnega okolja nam prinese vsak kozarec vode, nam poživi duha in okrepča telo, daje energijo skozi dan in dobro dene telesu in duši. S kozarcem naše vode spoznajte, kaj je čista izvirska voda.

Preberite si več o izvirski vodi 902


Kvalitetna in čista izvirska voda

Izvirska voda 902 sodi med strukturno najmehkejše in najbolj čiste vode pri nas. Čistost vode je povezana z njeno prevodnostjo, in nižja ko je prevodnost, bolj učinkovito je opravljanje ene izmed temeljnih nalog vode v človeškem telesu – prenosa snovi. Elektro prevodnost te vode je 68 µS na centimeter, to jo uvršča med najčistejše in najbolj kvalitetne ustekleničene vode celo v Evropi. Vsebuje minerale, ključne za normalno delovanje organizma, kot so kalcij, magnezij in kalij, medtem ko je vsebnost manj želenega minerala natrija nizka. Voda ni poprej obdelana in ne vsebuje dodanega ogljikovega dioksida. Njena pH vrednost je 7,2.

Izvirska voda 902


Čista pitna voda in njen pomen

Funkcij vode v človeškem telesu je več, tako preko krvi prenaša hranilne snovi in kisik do celic ter odnaša odpadne snovi, voda tudi regulira našo telesno temperaturo. Človeško telo vodo izgublja s potenjem, z izločanjem urina, s prebavo in celo z dihanjem, zato za nadomestitev izgubljene vode moramo skrbeti z redno hidracijo. Pri aktivni telesni dejavnosti ali visokih temperaturah ozračja sta znojenje in s tem izguba vode intenzivnejša in rehidracija še toliko bolj pomembna. Tako je razumljiv pomen vode kot dragocene naravne dobrine. Slovenija velja za deželo, bogato z vodami, najčistejše med vodami pa izvirajo v hribih. Takšna je tudi izvirska voda, ki prihaja iz višav Kamniško-Savinjskih Alp in je del ponudbe podjetja Limaks d. o. o.

Več o čisti izvirski vodi


Izvirska pitna voda in zdravje

Pitje vode je ključnega pomena za ohranjanje človekovega zdravja. Voda pomaga pri preprečevanju vsakdanjih, a tudi resnejših zdravstvenih tegob, kot so glavoboli, zaprtje in utrujenost, pomembna je pri vzdrževanju zdrave telesne teže in pomaga pri skrbi za lep in sijoč videz kože. Iz lastne izkušnje domala vsi vemo, kako blagodejen je osvežilen kozarec vode za dobro počutje. Kozarec osvežilne vode 902 je tudi dober naravni vir pomembnih mineralov. Tako kalcij mdr. prispeva k zdravim zobem in kostem ter k delovanju mišic, magnezij npr. pomaga proti utrujenosti in mišičnim krčem, med funkcijami kalija pa je denimo tudi vzdrževanje normalnega krvnega pritiska. Medtem je natrij pomemben mineral, ki pa ga hitro zaužijemo preveč (z uporabo kuhinjske soli, pretiranim dosoljevanjem hrane), naša izvirska voda ima nizko vsebnost tega elementa.