Kakovostna gradnja pasivne ali nizkoenergijske hiše

Ko se odločamo za gradnjo novega doma, je potrebno pretehtati med veliko različnimi možnostmi. Odločiti se moramo o izgledu nepremičnine, o tem, na kak način jo bomo prezračevali in ogrevali, pozabiti ne smemo niti na tip izolacije, ki ga bomo pri gradnji uporabili. Stvari, na katere moramo pomisliti je ogromno. Predvsem pa se je potrebno primarno odločiti o načinu gradnje po katerem bo naša hiša grajena. V zadnjem času lahko opazimo, da se ljudje odločajo predvsem za gradnjo pasivnih in nizkoenergijskih hiš, ki se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi.

Gradnja skoraj nič energijske hiše na ključ

Učinkovit sistem gradnje JUBHome skoraj nič-energijskih hiš za čim hitrejšo vselitev

Skoraj nič-energijske hiše podjetja JUBHome so specifične, saj se lahko pohvalijo z inovativnim sistemom gradnje, ki omogoča hitro sestavljanje elementov ter takojšnjo vgraditev armature in betona. Tako je hiša do 3. gradbene faze postavljnea v približno dveh mesecih. Izvedba poteka hitreje kot v primeru klasične gradnje. V našem sistemu gradnje namreč istočasno izvajamo tako nosilne zidove kot tudi fasadno izolacijo obodnih sten. Izvedba instalacij je enostavnejša in hitrejša, saj dolbljenje poteka s pomočjo žarilne nitke. Večina instalacij namreč poteka v notranjem sloju toplotne izolacije. Če sodelujeta še vreme in organizacija gradbišča, se lahko v JUBHome hišo vselimo v 7 mesecih od začetka gradnje.

Sistem gradnje o katerem govorimo, se imenuje ICF sistem gradnje ali Insulated Concrete Form. Stena nizkoenergijske hiše, grajene po tem sistemu, je sestavljena iz votlih stenskih elementov JUBHome WALL, ki so izdelani iz grafitnega EPS. V prostor, ki nastane vmes se med sestavljanjem vstavi vertikalna in horizontalna armatura. Ta prostor nato zalijemo z betonom. Notranji in zunanji sloj iz grafitnega EPS v času gradnje služita kot opaž.

Gradnja nizkoenergijske hiše

Poleg hitre gradnje se nizkoenergijske in pasivne hiše pohvalijo s številnimi prednostmi

JUBHome nizkoenergijske in pasivne hiše se lahko pohvalijo z marsikatero prednostjo:

- kratek čas gradnje;
- ugodna bivalna klima;
- dobra protipotresna varnost;
- nizki stroški ogrevanja;
- odlična termična in zvočna izolacija;
- dobra toplotna stabilnost.

Ena izmed omenjenih prednosti nizkoenergijskih oz. pasivnih hiš JUBHome je njihova varčnost. Hiše so zelo dobro izolirane in zrakotesne. To vodi v izjemno varčnost, ki je vidna tudi pri stroških ogrevanja. Nizkoenergijske hiše za ogrevanje skozi vse leto porabijo izjemno malo energije. Poleg tega nizkoenergijske hiše za svoje ogrevanje v največji možni meri namesto fosilnih goriv uporabljajo obnovljive vire. Največkrat to pomeni uporabo toplotne črpalke, ki energijo za svoje delovanje jemlje iz vode, zraka ali zemlje ter jo z uporabo električne energije dvigne na za ogrevanje primeren nivo. Pri tem uporabljena električna energija povzroči manj izpustov CO2 kot enaka količina energije pridobljena z zgorevanjem fosilnih goriv. Skoraj nič-energijske hiše podjetja JUBHome torej niso le varčne, pač pa so tudi okolju prijazne.

Čudovite nizkoenergijske hiše različnih tipov

Prezračevanje nizkoenergijskih in pasivnih hiš podjetja JUBHome je urejeno z rekuperacijo. Rekuperacija je udomačena tujka, ki pomeni “obnavljanje”, “vračanje v prejšnje stanje”. Pri tem imamo v mislih toploto odpadnega zraka, ki jo odvzamemo slabemu, odpadnemu zraku, z njo ogrejemo hladen svež zrak in jo tako “vrnemo” nazaj v hišo. Kakovostna izmenjava zraka je tako zagotovljena, toplotne izgube pa so minimalne. Pri tem se stranke velikokrat vprašamo ali v primeru odločitve za nizkoenergijsko hišo JUBHome to pomeni, da več ne bomo smeli odpirati oken. Resnica je prav nasprotna. V prehodnih letnih časih, ko razlike med zunanjo in notranjo temperaturo niso opazne, lahko prezračevanje pasivne hiše izključimo, ter z odpiranjem oken brez toplotnih izgub in brez stroškov prezračevanja izboljšamo kvaliteto zraka. Tudi v toplejšem delu leta, vendar takrat, ko so nočne temperature nižje od notranjih, je ponoči priporočljivo prostore ohladiti s svežim zunanjim zrakom.

V primeru dodatnih vprašanj o nizkoenergijskih in pasivnih hišah podjetja JUBHome smo vam ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali z dodatnimi informacijami.

ŠE O GRADNJI MASIVNE HIŠE