Hiša na ključ je hitra in ugodna opcija ob nakupu doma

Denimo, da ste pravkar kupili svojo sanjsko parcelo ter si v mislih izrisali  podobo vašega novega doma. Po tehtnem premisleku ste verjetno sprejeli odločitev glede načina gradnje, izbrali izvajalca ter tip hiše, vendar pa to žal še zdaleč ni vse. Odločiti se morate namreč tudi do katere stopnje boste gradili skupaj z izvajalcem ter kaj želite postoriti v lastni režiji.

Vse več investitorjev gradnjo hiše raje zaupa enemu samemu izvajalcu, saj z njim lahko vnaprej  določi obseg del in končno ceno. Takšen način obračuna imenujemo tudi »hiša na ključ«, za vas pa lahko prinaša številne prednosti, saj je veliko preglednejši. Pravilno voden potek tovrstne gradnje prinaša manj možnosti, da med njenim procesom pride do nepredvidenih stroškov.

Nakup hiše na ključ je idealna rešitev za vse, ki se soočajo s pomanjkanjem časa, ali se morda ne znajdejo pri komunikaciji ter bi si radi prihranili nepotrebno koordinacijo s podizvajalci ter v svoji novi hiši radi zaživeli čim prej. Zajema celoten komplet del, od predpriprave temeljne plošče, do vselitve, ob vstopu v hišo pa manjkajo le še luči in notranja oprema. Če vam je ideja všeč, se pred končno odločitvijo pri ponudniku storitev temeljito poučite o uporabljenih materialih, tipu parketa, cenovnem razredu keramike, sanitarni opremi, tipu fasade, možnosti izbire stavbnega pohištva (okna, vhodna vrata, notranja vrata, balkonska vrata), ipd. Izbor materialov in opreme ter obseg omenjene gradbene faze, se namreč lahko od proizvajalca do proizvajalca zelo razlikuje. 

Poleg vsega naštetega, dodatno prednost tega načina gradnje predstavlja tudi hitrost izvedbe del, saj se mora glavni izvajalec pogodbeno zavezati k njihovemu dokončanju v določenem časovnem obdobju, kar garantira, da ne boste izgubljali nepotrebnega časa.

V podjetju JUBHome gradnjo hiš ponujamo v treh fazah, in sicer zunaj zaključen objekt, delno zaključen objekt in zaključen objekt t.i. hiša na ključ.  oz. po dogovoru z investitorjem. Naša ponudba tipskih hiš na ključ je raznolika in prilagojena različnim okusom in življenjskim standardom. Hiše so zasnovane tako, da kar se tiče energijske varčnosti, varnosti, funkcionalnosti in estetike, ustrezajo sodobnim zahtevam in trendom. Vse do zadnje upoštevajo načela energijske učinkovitosti, investitor pa lahko izbere bodisi nizkoenergijski ali pasiven paket. 

nakup hiše na ključ

Hiša na delni ključ

Ker poteka vsaka gradnja hiše po vnaprej znanih gradbenih fazah, moramo za razumevanje pojma hiše na delni ključ poznati vseh pet gradbenih faz.

Četrto gradbeno fazo lahko poimenujemo tudi kar hiša na delni ključ, medtem, ko z dokončano peto gradbeno fazo povzamemo princip hiše na ključ. Delni ključ zajema ne zajema montaže notranjih vrat, sanitarne opreme, polaganja talnih oblog, finomontaže elektrike.

Pritlična hiša na ključ

JUB Home Minimis 87 je hiša, ki je zasnovana za sodoben življenjski stil ter bolj kakor shrambe, polne  reči, podpira neprecenljive osebne izkušnje in doživetja. Ta pritlična hiša nudi dovolj prostora za udobno in prijetno bivanje, s svojo enostavno tlorisno zasnovo pa omogoča prilagajanje različnim potrebam in željam. Vlogo srca hiše igra z vrtom povezan osrednji bivalni prostor, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, v njem pa se lahko poljubno organizira tudi kotiček za branje, igralnico, ali celo dodatno sobo. Nad njim se dviga dvokapna streha z lesenim ostrešjem, ki daje hiši občutek domačnosti, ob njem  pa se vrstijo sekundarni prostori, kot so vhod, kopalnica in spalnice, ki so z njim neposredno povezani.  

KAJ POMENI HIŠA NA KLJUČ?