Želite spoznati popolno udobje bivanja – spoznajte skoraj nič energijske hiše

Če želite bivati udobno, s skoraj nič porabljenimi stroški za ogrevanje ter mnogimi drugimi prednostmi, se odločite za gradnjo pasivne ali nizkoenergijske hiše, ki nudita vse to in še mnogo več. Za ogrevanje, ohlajanje ter vzdrževanje optimalne temperature, so stroški v skoraj nič energijskih in pasivnih hišah zmanjšani na minimum, kar jim omogoča maksimalen izkoristek notranjih virov in sončne energije.

Kakovostna izolacija in sama izdelava skoraj nič energijskih oz. pasivnih hiš sta izvedeni tako, da je temperatura v vseh sobah objekta enaka, zato prepiha praktično ne boste občutili (prepih je posledica temperaturnih razlik med prostori, saj se zrak neprestano giba), razen seveda takrat, ko boste odprli okna. Tudi če boste izključili prezračevalni sistem, se bo temperatura v notranjosti le počasi spreminjala, zrak pa bo ostal svež in čist. V primeru zračenja v mrzlih, zimskih mesecih, pa se bo temperatura hitro spet uravnala na normalno.


Skoraj nič energijska hiša


Prezračevanje skoraj nič energijske in pasivne hiše se izvaja z rekuperacijo

Poleg izjemne varčnosti, nizkoenergijske in pasivne hiše odlikuje prezračevanje s pomočjo rekuperacije, oz. prisilno prezračevanje, ki se odvija v rekuperatorju. Rekuperatorji so torej prezračevalne naprave, ki črpajo porabljen notranji zrak nizkoenergijske in pasivne hiše ter ga po posebnem postopku čiščenja, vračajo vanje – svežega obogatenega s kisikom ter seveda ogretega.

Stroški gradnje nizkoenergijske pasivne hiše

Ko govorimo o stroških gradnje pasivne hiše, je treba vedeti, da so ti precej odvisni od uporabljenih materialov, ki se od proizvajalca do proizvajalca razlikujejo. Že samo za okna, obstaja na našem trgu precej ponudnikov, katerih stavbno pohištvo po evropskih standardih zadošča vgradnji v pasivne in skoraj nič energijske hiše, kljub temu pa njihova kakovost nikakor ni enaka. Preden se torej odločite za gradnjo, vam priporočamo, da se dobro pozanimate o ponudnikih oz. primerjate reference potencialnih izvajalcev. Le tako boste izbrali najboljšega, ki bo zadovoljil vsa vaša pričakovanja po najvišjih kriterijih.


Več o gradnji sodobne hiše


Hitra in kakovostna gradnja pasivne hiše s profesionalnimi izvajalci

Gradnja pasivne in nizkoenergijske hiše poteka po fazah, ki jih v podjetju JUBHome prilagodimo zahtevam strank, katere se opredelijo ali želijo skoraj nič energijsko ali pasivno hišo. Te lahko izbirajo med različnimi izvedbami (zunaj zaključen objekt, delno ali popolnoma zaključen objekt). Temeljne plošče so toplotno izolirane z JUBHome BASE toplotno izolacijo, ki jo odlikuje nizka vodovpojnost in visoka tlačna trdnost, njena vgradnja pa je mogoča tudi na slabših nosilnih tleh in potresnih območjih. Gradnja pasivnih hiš oz. njihove toplotne izolacije poteka hitro in enostavno, ovoji pa so izdelani iz enega kosa, kar je še ena od njihovih prednosti. Gradnja pasivne hiše je odlična dolgoročna investicija, zato razmislite in nas pokličite za dodatne informacije. Radi se vam bomo posvetili in vam svetovali.