Sodobna zidana hiša

Pri razmisleku o novem domu je eno prvih vprašanj, ali bi raje imeli zidano hišo ali montažno hišo. Klasična gradnja ima v Sloveniji dolgo tradicijo in je najbolj razširjena, življenjska doba zidanih hiš je z rednim vzdrževanjem lahko nekaj sto let. A vse pogosteje se investitorji odločajo tudi za montažne hiše. Te naj bi bile zgrajene hitreje in bolj prijazne do okolja. A z novimi tehnologijami in odličnimi materiali se ta razlika zmanjšuje. Moderna zidana hiša je lahko postavljena še kako hitro in je tudi energijsko varčna, omogoča zelo nizke stroške bivanja.

Nova doba zidane gradnje

Hiše JUBHome so nastale iz zavedanja nujnosti ohranjanja energijskih virov. Tehnologija grajenja je v zadnjih letih tako napredovala, da so"grehi" starih zidanih hiš odpravljeni. Netesnost, minimalno izolirani zidovi, toplotni mostovi, plesen, majhna okna in radiatorji so stvar preteklosti. Naša zidana hiša ima debelejše, zvezne toplotne izolacije, zrakotesnost ovoja zgradbe ter ponuja zdravo in udobno bivalno klimo. Tudi okna so večja in pravilno orientirana, da zagotavljajo maksimalni izkoristek sončne svetlobe.

JUBHome zidana hiša

Pri odločitvi za montažno hišo velikokrat pretehta dejstvo, da so montažne hiše postavljene hitreje. JUBHome sistem gradnje je zelo hiter, sestavljanje elementov ni zamudno in omogoča takojšnjo vgradnjo armature in betona. Samo dva meseca po postavitvi temeljne plošče je hiša pripravljena do 4. gradbene faze. Hitrejša pa je tudi finalizacija, saj se hkrati delajo nosilni zidovi in fasadna izolacija. Večina instalacij poteka v notranjem sloju toplotne izolacije, zato dolbljenje sploh ni potrebno. Končni rezultat? Vaša varčna zidana hiša je lahko z nekaj sreče pri vremenu vseljiva v samo šestih mesecih. Če se odločite za hišo na ključ in celotno izgradnjo zaupate enemu izvajalcu, ste lahko še dodatno prepričani, da bo gradnja časovno učinkovita, poleg tega pa boste že na začetku vedeli, kakšna je končna cena. Pri JUBHome hiše na ključ ponujamo v treh fazah gradnje: lahko naročite zunaj zaključen objekt, delno zaključen objekt ali zaključen objekt.

Gradnja zidane hišeZidana hiša JUBHome

Material EPS 

Ko govorimo o prihranku toplotne energije, bodo zagovorniki montažnih hiš hitro izpostavili, da je les vrhunski izolativni material. Res je, a smo tudi za to poiskali odlično alternativo. Naš sistem gradnje poteka s toplotno izolativnimi opažnimi oblikovniki, ki so narejeni iz grafitnega ekspandiranega polistirega (EPS). Gre za kvalitetnejšo verzijo bolje poznanega Styropora. Stena z obojestransko plastjo EPS-a ima v hladnih dneh izjemno prijeten občutek. EPS je enako zrakoprepusten kot masiven les montažnih hiš in je v primeru ognja samougasljiv, kar močno poveča požarno varnost zidane hiše. Uporabljajo ga tudi za prehransko embalažo in otroške igrače, tako da ste lahko prepričani, da gre za zares vrhunski material.

Masivna, a varčna zidana hiša

Naše varčne hiše prinašajo nizke stroške ogrevanja in hlajenja, saj so zelo dobro izolirane, zrakotesne in pri prezračevanju tudi vračajo delež toplote. Govorimo samo o nekaj sto evrih na leto. Za ogrevanje se uporabljajo obnovljivi viri energije in ne več fosilna goriva. Običajno to pomeni uporabo toplotne črpalke, ki toploto dobi iz zraka, vode ali zemlje, včasih pa tudi na primer kotel na leseno biomaso (sekanci, ali peleti). Pozabite lahko na potrošne radiatorje, saj se v prostor toplota sprošča prek ploskovnega nizkotemperaturnega ogrevanja. Najbolj priljubljeno je talno gretje, možno pa je tudi ogrevanje na topel zrak.

Naj vas torej ne skrbi, da bo življenje v zidani hiši kaj manj kvalitetno kot v montažni ali pa da bodo stroški vzdrževanja previsoki. JUBHome zidane hiše so rezultat tehnološko dovršene gradnje, ki prinašajo masivne, a energijsko varčne hiše.