Varčna hiša = prihodnost

Varčna hiša zahteva več pazljivosti pri načrtovanju in izvedbi, tudi več znanja. A ni naključje, da se danes večina odloči za takšno gradnjo. Varčne hiše stanejo približno enako kot klasično grajene hiše, a ker so energetsko učinkovite, so stroški ogrevanja in hlajenja nižji, tako da je vzdrževanje veliko cenejše. Energijsko varčna hiša se torej upoštevajoč stroške gradnje, bivanja in vzdrževanja še kako splača. Odločite se za hišo JUBHome, ki je primerna za vsa podnebja in vsa potresna območja. V naši varčni hiši ni možnosti za nastanek plesni, toplotni mostovi so zanemarljivi, zrakotesnost pa zelo visoka. Izdelujemo tudi varčne hiše na ključ.

Energijsko varčna hiša na ključ

Varčna hiša na ključ je lahko vseljiva v samo pol leta

JUBHome WALL sistem gradnje je hitrejši, saj sestavljanje elementov ni zamudno in omogoča takojšnjo vgradnjo armature in betona. Po postavitvi temeljne plošče je lahko hiša pripravljena do 4. gradbene faze v približno dveh mesecih. Finalizacija je pospešena, ker se hkrati delajo tako nosilni zidovi kot fasadna izolacija. Štemanje/dolbljenje ni potrebno, saj večina instalacij poteka v notranjem sloju toplotne izolacije. Če imate srečo z vremenom in dobro organizirane delavce, ste v varčno hišo lahko vseljeni v samo šestih mesecih.

Varčna hiša na ključ pomeni, da celotno izgradnjo zaupate enemu izvajalcu, s katerim sta natanko dogovorjena obseg del in končna cena. Izvajalec je pogodbeno vezan na rok, zato se lahko zanesete, da bo gradnja časovno uspešna, vi pa že v startu veste, kakšen bo strošek. JUBHome varčne hiše na ključ ponujamo v treh fazah: zunaj zaključen, delno zaključen ali zaključen objekt.

Zakaj izbrati energijsko varčno hišo?

Energijsko varčna hiša je cilj večine investitorjev, saj želijo, da sta tako gradnja kot vzdrževanje možna s kar se da nizkimi stroški. Objekt mora zagotavljati udobno bivanje, kar pomeni, da ima dobro kakovost zraka, dovolj svetlobe, primerno raven vlage in prijetno temperaturo skozi vse leto. Za energijsko varčno hišo načeloma velja, da energijo pridobiva iz obnovljivih virov energije. Sodobne rešitve so toplotne črpalke prek sprejemnikov sončne energije ali fotovoltaike iz sončnega sevanja, črpalke iz toplote okolice, energije vetra, iz lesne biomase in podobno.

Kakšna je pasivna ali nizkoenergijska hiša?

Poleg energijsko varčne hiše se pogosto uporabljata še termina pasivna ali nizkoenergijska hiša. Vsaka država ima svojo definicijo za nizkoenergijsko hišo, na splošno pa velja, da stavba na leto za ogrevanje kvadratnega metra površine porabi 2 do 6 litrov kurilnega olja. Pasivna hiša pa je standard, ki je v veljavi že od leta 1991. Do danes je takšnih hiš v osrednji Evropi že več kot 10 tisoč. Standard natančno določa maksimalno dopustno toplotno prehodnost konstrukcij in pohištva na ovoju stavbe, prav tako pa raven zrakotesnosti. Letno toplotno ogrevanje ne sme presegati 15 kWh/ (m2a).

Varčna pasivna hiša

Sodobne rešitve za varčno ogrevanje hiše

V varčni hiši so radiatorji preteklost, saj so toplotne izgube tako majhne. Prijetno okolje lahko dosežemo z manj energije, stroškovno se še najbolj splača uporaba toplotnih črpalk. Te toploto vzamejo iz vode, zraka ali zemlje ter jo s pomočjo električne energije dvignejo na primerno raven za ogrevanje. Fosilna goriva so tako zamenjali obnovljivi viri energije.

Pri naših stavbah so v uporabi ploskovni načini ogrevanja (na primer talno gretje), pri zelo energijsko učinkovitih hišah pa tudi toplozračno ogrevanje. JUBHome hiše ustrezajo zahtevam prihodnosti, z vgradnjo vetrnic lahko postanejo skoraj nič energijske in tako zares izvrstna naložba. Varčno ogrevanje je temelj moderne hiše. Za to je treba seveda poskrbeti že pri načrtovanju gradnje. JUBHome zagotavlja neprekinjen, visoko izolativen toplotni ovoj. Svetovali vam bomo, kakšna debelina stenskih in talnih elementov je najboljša za dane podnebne razmere in se prilagodili tudi vašim željam. Za svojo masivno energijsko varčno hišo se nam oglasite še danes, da lahko začnemo s projektiranjem.