Spoznajte mnoge prednosti, ki jih pridobite z gradnjo pasivne hiše

Pri gradnji nove pasivne hiše, je organiziranost izvajalca ključnega pomena. Seveda je zelo pomembna tudi uporaba kakovostnih materialov in ne nazadnje niso zanemarljive izkušnje ljudi, ki projekt vodijo in izvajajo vsa vključena dela. Da bodo stvari jasne vsem, je potrebno najprej razjasniti kaj izraz »pasivna hiša« sploh pomeni.

Pasivna hiša na ključ


Kdaj je hiša pasivna, določa nemški standard iz leta 1991, ki zajema vse vključene lastnosti objekta, katerim le-ta mora zadostiti in to so:

  • energijska učinkovitost,
  • predpisani delež rabe obnovljive energije
  • raven udobja
  • zrakotesnost
  • največjo dopustno toplotno prevodnost ovoja hiše
  • odsotnost toplotnih mostov
  • najvišjo dovoljeno letno rabo primarne in porabo energije za ogrevanje

Pasivna hiša zagotavlja bivanje z zelo nizko porabo energije za ogrevanje pozimi in ohlajanje poleti. Od klasično grajenih hiš, je lahko njena poraba kar za 80 – 90 % nižja, saj so toplotne izgube zmanjšane na minimum, za vzdrževanje primerne temperature, pa pasivna hiša maksimalno izkorišča obnovljive vire. Po standardih, je delež rabe obnovljive energije predpisan in če temu ne zadošča, ji ne moremo reči pasivna hiša.


VEČ O PASIVNIH HIŠAH


Izberete lahko gradnjo pasivne hiše na ključ, ali do določene faze

Tako pasivne hiše na ključ, kot tiste, ki so zgrajene do določene faze, morajo biti dobro načrtovanje. V prvi vrsti je pomembna njihova lega, ki mora biti takšna, da bo lahko zgradba čim bolj izkoriščala sončno energijo. Na senčni parceli ne bo pokazala vseh svojih kvalitet, saj pogoji ne bodo optimalni. Če bodo vanjo vgrajena velika okna, ki morajo biti pravilno izdelana in vgrajena po RAL metodi bodo ta skozi vse zimske mesece sprejemala sončne žarke in pripomogla pri ogrevanju notranjosti.

Odpiranje oken in zračenje ni potrebno, saj je v pasivno hišo vgrajen sistem prezračevanja z rekuperacijo. Pri gradnji pasivne hiše, se mnoge stranke odločijo za ogrevanje s sončno elektrarno ali reverzibilno toplotno črpalko, ki jim služi tudi za ohlajanje v vročih, poletnih mesecih. Povratne informacije, ki jih od njih dobimo so pozitivne in naročniki so s takšnim načinom ogrevanja pasivnih hiš izjemno zadovoljni.

Če so pogoji izpolnjeni, je seveda izvedljivo tudi ogrevanje z vodnimi viri – torej podtalnico, za kar je potrebna temu prilagojena toplotna črpalka. Najrazličnejši alternativi viri ogrevanja, kljub večjemu začetnemu vložku, danes postajajo vse bolj aktualni nasploh. Ljudje smo se začeli zavedati, da moramo poskrbeti za prihodnje rodove na vseh področjih življenja. Zdravo in varčno bivanje ter skrb za okolje, so glavna vodila pri gradnji pasivnih hiš na ključ in lahko se pohvalimo, da se iz leta v leto več ljudi odloča zanje ter jih izbere prav v našem podjetju JUBHome d. o. o.. Ker je to motivacija za prihodnje delo, se ves čas trudimo slediti novostim ter dopolnjujemo svoje znanje, prav tako pa se mnogo koristnega naučimo pri delu samem. Pri gradnji pasivne hiše na ključ so dobrodošle tudi izkušnje, ki jih radi delimo s strankami.

Gradnja hiše na ključ


Gradnja kakovostne pasivne hiše na ključ je udobna in pametna izbira

Gradnja pasivne hiše na ključ mora zadostiti najvišjim mogočim standardom gradnje, zato zahteva veliko znanja tako pri načrtovanju in projektiranju, koti pri sami izvedbi. Če razmišljate o novem domu, je gradnja pasivne hiše na ključ dobra izbira, saj bomo za vse poskrbeli mi. Vselitev je mogoča že v 7-8 mesecih od začetka gradnje, v tem času pa se vam ne bo treba mučiti z organizacijo del, transportom materiala, raztovarjanjem in podobnimi zadevami. Pokličite nas za več informacij, radi vam bomo odgovorili na vsa vprašanja.