Sodobna hiša je funkcionalna, lepa in energetsko varčna

Bivanje v sodobni, moderno zasnovani hiši, dviga kvaliteto življenja. Takšna hiša je tudi odlična naložba v prihodnost.

Prednosti sodobne stanovanjske hiše so predvsem: varnost – zaradi masivne konstrukcije, celovitega pristopa h gradnji in mnogih potresnih testiranj, narejenih pri neodvisnih inštitucijah, omogočajo, da je hiša varna tudi ob dogodkih, ob katerih se pogostokrat počutimo nemočni. Energijska učinkovitost – sodobno zasnovane hiše imajo kompaktne volumne s strateško orientiranimi okni in previsi, ki poleti okna senčijo ter dober izolacijski ovoj brez toplotnih mostov. Vse to pripomore, da ima tako narejena sodobna hiša nizke stroške obratovanja in vzdrževanja ter predstavlja varno investicijo. Moderne enodružinske hiše odlikuje tudi funkcionalnost. Razkošne so tam, kjer družine to potrebujejo in skromne tam, kjer so veliki prostori odveč. Pomembno vodilo pri načrtovanju sodobne enodružinske hiše je: zakaj bi že sedaj plačevali kvadratne metre, ki jih verjetno nikoli ne boste potrebovali?

Odlično toplotno izoliran ovoj hiše, nosilna konstrukcija z visoko toplotno stabilnostjo, vgradnja kvalitetnih oken in vrat, talno ogrevanje ter prezračevanje z vračanjem toplote, je le nekaj bistvenih elementov, na katere bodimo pozorni ob načrtovanju in izdelavi sodobne stanovanjske hiše. Naštete prednosti hiše bodo vaš dom spremenile v prijeten prostor za bivanje.

Sodobne hiše so moderno opremljene

Ni pa pomembno le, kako je hiša zasnovana in izdelana, skrbno je potrebno načrtovati tudi njeno notranjo opremo. Osrednji del sodobne stanovanjske hiše je običajno enoten in svetel bivalni prostor, ki združuje kuhinjo, jedilnico ter dnevno sobo. V pritličju ima sodobna hiša še manjšo delovno nišo, od kuhinje ločen prostor za shrambo, tehnični prostor za ogrevalne naprave ter sanitarije. Zgornja nadstropja hiše, ki so lahko mansardna, je možno izvesti v različnih oblikah (s strešnimi okni ali frčadami), prav tako se lahko na različne načine organizira in orientira osrednji bivalni del, s čimer se še bolj poudari individualnost hiše in njenih stanovalcev.

Oprema v modernih stanovanjskih hišahModerno opremljene hiše JUBHome

Moderno zasnovo hiše pa dodatno poudari njena notranja oprema, ki skozi izbrani slog odraža življenjski stil prebivalcev. Slog sodobne hiše je lahko bela barva, kombinirana z lesom, ter posameznimi atraktivnimi kosi pohištva, ki pridejo do izraza v umirjenem ambientu sodobnega doma. Stopnice so pomemben element oblikovanja prostora, saj vodijo pogled in korak navzgor, popestrijo prostor in mu dajo novo dimenzijo. Pri izbiri stopnic bodimo pozorni na materiale, iz katerih bodo izdelane.  Nekateri omogočajo zračnost prostora, drugi pa z masivnostjo prinašajo vizualno prevlado v prostoru.

Kako se lotiti gradnje hiše?

Ko ideja o domu dozori, poiščite ekipo strokovnjakov, ki bo z individualnim pristopom pomagala projekt gradnje moderne hiše razviti v skladu z vašim življenjskim slogom, željami in potrebami. Izkušeni tim strokovnjakov nudi svojim strankam celotno podporo s strokovnim svetovanjem, projektiranjem, izvedbo in nasveti pri pridobivanju finančnih sredstev.

Sodobna stanovanjska hiša

Preberite več o zidanih hišah >>

Velja vedeti, da je informativni izračun kredita na spletu le prva informacija v nizu iskanja informacij o financiranju gradnje vašega doma. Ne pozabite, da informativni izračun kredita na spletu temelji na splošni ponudbi in služi le okvirni oceni višine kredita in posameznemu mesečnemu obroku. Pri strokovnjaku za kredite v banki šele pridobite ponudbo, ki bo prilagojena prav vam.

Razvijanju idej o podrobnostih vaše enodružinske hiše se posvetite takoj, ko imate izbrano zazidljivo zemljišče in poznate njegove prostorske omejitve in pogoje pozidave v kraju, kjer boste gradili. Načrt za gradnjo hiše lahko poiščete v katalogih tipskih hiš, ali pa se odločite za individualen pristop, kjer vam bo na pomoč priskočil arhitekt.

Idejni zasnovi vaše nove hiše ter izdelavi projekta za gradbeno dovoljenje (DGD ), sledi projekt za izvedbo (PZI). V tej fazi je priporočljiv temeljit razmislek o vseh podrobnostih hiše, saj je na tem mestu vpliv na končni rezultat same gradnje precejšen.

V primeru odločitve za gradnjo na ključ je edina skrb stranke izbor in namestitev notranje opreme ter vselitev. Z odločitvijo za takšno gradnjo sodobne hiše si prihranite marsikatero skrb za kakovostno izvedbo in usklajevanje s podizvajalci.