Pasivna hiša JUBHome - masivna, a zelo varčna

Pasivna hiša je nizkoenergijska in še več kot to. Da jo lahko zares tako imenujemo, določajo strogi standardi, ki merijo raven udobja, energijsko učinkovitost in delež energije iz obnovljivih virov, natančno pa so definirane tudi največje še dopustne toplotne izgube.

Pri JUBHome gradimo moderne masivne pasivne hiše, ki ustrezajo vsem standardom in so poleg tega postavljene še v izredno hitrem času. V osrednji Evropi je bilo do danes zgrajenih že več kot deset tisoč objektov in naslednji je lahko prav vaš.

Standardi za pasivno hišo

Zgolj kvalitetni konstrukcijski sklopi in zrakotesno stavbno pohištvo še nista dovolj, da bi dosegli standard pasivne hiše. Prav tako ne, da zagotovimo prezračevanje z rekuperacijo. Pasivna hiša nastaja vse od temeljne plošče dalje, na to vpliva že sama arhitekturna zasnova. Biti mora čim bolj kompaktna, pomembna je tudi orientacija. Okenske odprtine masivne pasivne hiše naj bodo orientirana  proti jugu, da kar najbolje izkoristimo energijo sonca. Določena je največja dopustna toplotna prevodnost elementov ovoja stavbe, zrakotesnost, odsotnost toplotnih mostov, tudi najvišja dovoljena raba primerne energije. Za ogrevanje mora biti letna poraba energije največ 15 kWh/ kWh/(m2a).

Zelo veliko vlogo pri pasivni hiši ima debelina izolacije. Glede na predvideno ogrevanje je treba poiskati optimalno debelino izolacije, poskrbeti pa je treba tudi za toplotno izolacijo temeljne plošče. Naš sistem JUBHome BASE je po meri pripravljena nosilna toplotna izolacija za temeljno ploščo pasivne hiše.

Masivne pasivne hiše JUBHome

Ogrevanje pasivne hiše na ključ

Kako do pasivne hiše na ključ

Za gradnjo pasivne hiše morate izbrati preverjenega izvajalca, saj gre za zahteven projekt, ki se ga lahko lotijo le izkušeni na tem področju. JUBHome je prava izbira za masivno pasivno hišo, saj s sistemom gradnje z opažnimi elementi omogoča hitro in preprosto izgradnjo objekta. Največ strank se odloči kar za pasivno hišo na ključ, saj se tako izognejo stresnemu planiranju, koordinaciji različnih izvajalcev in drugi organizaciji. Hiša na ključ zagotavlja, da ste vseljeni v najhitrejšem možnem času.