Pritlična hiša je praktična in udobna

Pritlične hiše so pri novograditeljih vse bolj priljubljene, saj si vse več ljudi želi živeti čim bolj v stiku z naravo in prednost pritlične hiše je čudovita povezanost same hiše z njeno okolico. Skozi vhodna vrata, teraso in velike panoramske stene, je pritlična hiša neposredno v stiku z vrtom, zelenico in naravo ob hiši.

Gradnja pritlične hiše

Kaj lepšega kot skozi okno spalnice opazovati drevo v vseh spreminjajočih se lepotah letnih časov in ob toplih jutrih iz postelje bos stopiti na še rosno travo… Vse to ponuja pritlična hiša – in še več.

Preberite si tudi o hiši na ključ >>

Snovalci načrtov pritličnih hiš poudarjajo, da so zasnovane za ljudi, ki v življenju zbirajo osebne izkušnje in doživetja, ne pa gore spominkov. Z racionalnim, funkcionalnim razporedom ima pritlična hiša vse, kar ste si od hiše želeli - odprt bivalni del, ki se odpira na pokrito teraso, tehnični prostor, kopalnico in spalnice z garderobo, manjšo hobi delavnico in kabinet, kot prostor za delo in umik.

Načrt pritlične hiše

Ponudniki nizkoenergijskih hiš imajo v svoji ponudbi velik izbor tipskih pritličnih hiš, kjer vsak, ki se je odločil za tak načrt svojega bivališča, najde nekaj po svoji meri in željah. Kupec pritlične hiše lahko izbira med kombinacijami tlorisne površine, cenovnim okvirjem, tipu strehe, energijskem paketu in izvedbi pritlične hiše. Nekateri ponudniki na spletnih straneh ponujajo konfigurator hiš, spletno aplikacijo, s pomočjo katere lažje opredelimo, česa si pri hiši želimo in kako naj bo hiša videti. Med izborom najdete pritlične hiše, manjše počitniške objekte, družinske hiše, kompaktne racionalne hiše ali luksuzne moderne hiše. Ko je idejna zasnova pred vami ali pa imate lastno, unikatno idejo o tem, kakšno pritlično hišo si želite, je čas, da se posvetujete s strokovnjaki za energijsko varčne hiše.

Načrti za pritlično hišo

Gradnja pritlične hiše

JUBHome je nova blagovna znamka skupine JUB, ki na trg vstopa s ponudbo energijsko varčnih hiš v katerem koli standardu energijske varčnosti:  od varčne hiše, pasivne hiše do plus energijske hiše. Sistem JUBHome je plod lastnega razvoja in proizvodnje. Zasnova temelji na energijski varčnosti in učinkovitosti, čvrstosti gradnje, na hitri in enostavni izvedbi ter arhitekturni raznolikosti. Gradnja po sistemu JUBHome je hitrejša od klasične mokre gradnje, saj sistem omogoča hitro sestavljanje  elementov ter takojšnjo vgradnjo armature in betona. Tako je hiša do 3. gradbene faze izgotovljena v približno dveh mesecih po izvedeni temeljni plošči. Tudi finalizacija poteka hitreje kot pri klasični gradnji, saj istočasno izvajamo tako nosilne zidove kot tudi fasadno izolacijo obodnih sten. Izvedba instalacij je enostavnejša in hitrejša, saj odpade dolbljenje sten. Cevne inštalacije vgradijo v notranji sloj EPS-a stenskih elementov z zarezovanjem utorov in doz s termo noži. Če sodelujeta še vreme in organizacija gradbišča, se lahko v JUBHome hišo vselite že v 6 mesecih od začetka gradnje.

Trendi pritličnih hiš

Današnji graditelji hiš vse bolj opuščajo prepričanje, da morajo biti hiše tako velike, da je v njej prostora vsaj še za enega otroka z družino. Danes iščemo udobje, stroškovno in energijsko varčnost ter velikost hiše prilagajamo dejanskim potrebam.

Med načrti hiš so vse bolj priljubljene enostavne pritlične hiše s čistejšo arhitekturo,  ki omogoča lažje doseganje visokokakovostne izvedbe, združevanje kuhanja, obedovanja in bivanja v en sam prostor, ki je lahko manjši kot je seštevek prejšnjih treh, združevanje spalnih prostorov s kopalnico, ločeno za starše in otroke, izločitev garaže, raznih shramb in pomožnih prostorov iz stanovanjskega objekta. To je eden od razlogov, zakaj je gradnja današnjih pritličnih hiš lahko cenejša;  hiše so manjše, a zato nič manj lepe, varne in funkcionalne. Današnji graditelji želijo celotno storitev in hitro vselitev po vnaprej znani ceni. V zasnovi JUBHome pritličnih hiš je zato tudi možnost gradnje »na ključ«. Hiše zagotavljajo energijsko varčnost, visoko kakovost izvedbe, združujejo prednosti masivne gradnje s hitrostjo montažne gradnje, nizke stroške obratovanja ter ohranjajo vrednost naložbe v hišo.