Sesalec za bazen: očistite zunanji bazen na najbolj enostaven način


Sesalec za bazen je odlična priprava za čiščenje bazena, ki bo vaš zunanji bazen ohranil čist in prijeten za plavanje. Nič ni namreč hujšega kot zanemarjen bazen pred lepo urejeno hišo in vrtom. Priskrbite si svoj sesalec za bazen, da bo le-ta vedno čist. Poleg tega pa poskrbite tudi za pravilno filtriranje vode, ki bo poskrbelo za daljšo čistočo.

Za dodatno zaščito pred nečistočami si privoščite še folijo za pokrivanje bazena, ki bo preprečila, da bi vanj padli večji kosi, kot je npr.: listje, vejice in pokošena trava. Preverite široko ponudbo zunanjih bazenov in zaželenih dodatkov (sesalec za bazen, filtri ipd.), da boste lahko brezskrbno uživali v poletju.

sesalec za bazen


Poskrbite za čist zunanji bazen z raznolikimi sesalci za bazen


Zunanji bazen je glede čistoče še bolj občutljiv kot notranji, saj lahko zunanji dejavniki hitro spremenijo in poslabšajo kvaliteto vode. Kvaliteto vode lahko spremeni že dež, pa tudi človeški znoj in odpadlo listje, vejice, pokošena trava, lubje ipd. Stene in tla zunanjega bazena je treba tako stalno čistiti, da ne pride do razvoja alg, ki so neprijetne tako na otip, kot so lahko tudi zdravju škodljive. Da pa čiščenje bazena ne opravljate več ročno, danes poznamo široko ponudbo sesalcev za bazen, ki delo opravijo namesto vas. Filtriranje vode in čiščenje bazena nikoli več ne bo zahtevno opravilo.


V ponudbi imamo dve različni vrsti sesalcev za bazen. Na voljo za čiščenje sten in tal zunanjega bazena imate štiri možnosti:
1. Ročno čiščenje- krtačenje sten in tal bazena s primerno krtačo, še posebej bodite pozorni na kote, ki so težko dostopni.
2. Ročni sesalec za bazen- pomaga vam pri filtriranju vode, še vedno pa morate pri čiščenju bazena aktivno sodelovati.
3. Robotski sesalec za bazen- sam opravi čiščenje bazena in se po končanem delu avtomatsko izklopi.
4. Samočistilni sistem- bazen se očisti sam s posebnim sistemom, ki pobira tudi umazanijo s tal

rocni-sesalec-za-bazen

Nasveti za čiščenje bazena


Ne glede na to, če za čiščenje zunanjega bazena uporabljate robotski sesalec za bazen ali kaj drugega, je čistočo potrebno vedno ohranjati neoporečno. Če bo bazen zapuščen, se bodo na stenah začele nabirati alge, oddajal bo neprijeten vonj ipd. Da pa bo čiščenje bazena lažje, smo vam pripravili nekaj nasvetov.


Preprečite nastanek alg in porabite manj časa za čiščenje bazena


Zunanji bazen je idealno gojišče za alge in ostale neprijetne mikroorganizme, kot tudi komarje in ostali mrčes. Razvoj alg lahko enostavno onemogočite s primernimi kemikalijami, ki skrbijo za primeren pH vode. Idealna pH vrednost plavalne vode je med 7,0 in 7,4. Če je vrednost pH vašega bazena večja ali manjša, ukrepajte z dodajanjem pH plus, če je vrednost nižja od 7,0, ali pH minus, če je vrednost višja od 7,4. Za idealne rezultate bazensko vodo testirajte dvakrat dnevno.

sesalec za vzdrževanje bazena


S sesalcem za bazene bodite še posebej pozorni na tla


Ker se alge najlažje razvijejo prav na tleh, jim posvetite še nekaj več pozornosti. Pozorni bodite na kote in robove, saj so s sesalcem za bazen lahko nedostopne in jih je potrebno dodatno zdrgniti še ročno. Za hitro odstranjevanje alg lahko uporabite sodo bikarbono, kis, zobno pasto ali navadni detergent za pomivanje posode.


Folija za pokrivanje bazena kot preventiva


Odpadlo listje, pokošena trava in ostali organski odpadki lahko v vodi začnejo gniti in kvarijo tako izgled kot kvaliteto vode. Da preprečite shranjevanje odpadkov na dnu bazena, uporabite folijo za pokrivanje bazena. Z njo boste bazen v času, ko ga ne uporabljate, zaščitili in vode ne bo potrebno menjati pogosto. Pri izbiri se lahko odločite za različne opcije- od mehkih folij za pokrivanje bazena do trdne plastične strehe.

folija-za-pokrivanje-bazena


Za filtriranje vode uporabljajte prave preparate


Za kvaliteto vode je v prvi vrsti odvisna pH vrednost, seveda pa nanjo vplivajo tudi druge snovi. Poskrbite, da bo vaš zunanji bazen imel zadostno količino dezinfekcijskega sredstva, največkrat je to klor, lahko pa se odločite tudi za druge snovi. Prav tako občasno dodajte zadostno količino algicida, ki bo poskrbel, da se ne bodo razrastle alge.


Učinkovito filtriranje vode v zunanjih bazenih


Filtriranje vode poteka v različnih nivojih - od večjih kosov do mikroskopskih delcev. V prvi vrsti poskrbite za večje kose odpadlega listja, vejice, odpadle cvetove ipd. To enostavno storite s sesalcem za bazen, bodisi ročnim ali robotskim. V naslednji fazi pa poskrbite za majhne delčke, ki lahko škodujejo kvaliteti vode in na koncu tudi zdravju.

Za ohranjanje kvalitete vode in čiščenje bazena imamo v ponudbi naslednje tehnike:
• dezinfekcija s klorom- najbolj pogosta izbira za ohranjanje kvalitete in čistoče vode,
• hidroliza- čiščenje vode s hidrolizo, kjer se ustvarja kisik in ozon s pomočjo srebra in bakra,
• dezinfekcija s soljo- dezinfekcija s pomočjo elektrolize, ki koži in očem ni škodljiva in agresivna,
• UV sterilizacija- UV svetloba uničuje bakterije in mikrobe, priporočena je kombinacija z dezinfekcijo s klorom.

zunanji bazeni