Bazen na domačem vrtu za umik od vsakdanjega hrupa in naglice

Bazen na domačem vrtu je nekaj, po čemer hrepeni mnogo ljudi. Ste tudi vi med njimi? Morda je nastopil čas, da razmislite o nakupu. Cena je po zaslugi razvoja novih, cenejših tehnologij gradnje in njihove postavitve, vse bolj ugodna, zato ni presenetljivo, da vrtni bazen danes najdemo pred marsikatero hišo v Sloveniji.

Za razliko od notranjega, ki ga je mogoče uporabljati skozi vse leto, je vrtni pri normalnih vremenskih pogojih primeren za uporabo od maja do septembra. Če so vgrajeni toplotni izmenjevalci in je prekrit s streho, pa je mogoče ta čas podaljšati skoraj skozi vse leto. Celoletni uporabi botrujejo tudi vse bolj mile zime, ki postajajo stalnica tudi pri nas.

Čeprav notranji in vrtni bazeni zahtevajo redno čiščenje in vzdrževanje, pa so v prvi vrsti namenjeni prav užitku in druženju. Predstavljajo umik od vsakdanjega hrupa in naglice, zato pomenijo pridobitev na različnih področjih. V intimnem, rekreativnem in sprostitvenem kotičku, nudijo popolno sproščanje, užitek, rekreacijo družinskih članov in prijateljev, ki si želijo ohladitve.

Vrtni bazen

Vrtni bazen in njegova postavitev

Pri izbiri lokacije postavitve, je treba upoštevati več dejavnikov. Montažni bazen je najbolj smiselno postaviti v neposredni bližini hiše, da je dostop enostaven in da je zagotovljena zasebnost. Izjemnega pomena je tudi izpostavljenost soncu, da ta lahko ogreva vodo. Idealna lokacija je sončno mesto, ki je tudi zaščiteno pred vetrom.

Površina mora biti ravna in dovolj trdna, da lahko nosi težo vode. Če je površina nagnjena, jo je potrebno poravnati ter prilagoditi z gradbenim posegom in če ni dovolj trdna, je kot podlaga nujna betonska plošča.

Da bo vgradni bazen nudil res prijetno vzdušje, naj bo postavljen tako, da omogoča odprt pogled na okolico in naravo, kar bo povečalo sproščenost in ugodje. Kljub odprtemu pogledu, pa naj nudi še vedno določeno mero intime. Tudi za varnost naj bo poskrbljeno, v bližini visokih dreves njegovo postavitev odsvetujemo. Pomembne so ograje ali močna pokrivala, še posebej če so člani gospodinjstva tudi majhni otroci in hišni ljubljenčki.

Ker boste potrebovali vir električne energije za črpanje in čiščenje vode ter upravljanje druge opreme, je priporočljivo, da je ta vir nekje blizu in kljub temu dovolj daleč, da bo varnost zagotovljena. V primeru, da ga boste polnili sami (mnogi na pomoč pokličejo gasilce), morate poskrbeti da bo tudi vir vode nekje v bližini.

Vgradni bazen

Cenovno ugodni montažni bazeni v različnih izvedbah

V podjetju Ema bazeni d. o. o. vam nudimo različne izvedbe poliestrskih školjk. Kljub temu, da se na splošno lahko odločite za keramični, poliestrski, zidan ali prelivni model, so poliestrske izvedbe najbolj dostopne in se lahko pohvalijo z mnogimi prednostmi pred drugimi.

Glede na tehniko izgradnje je vrtni bazen lahko vgradni oziroma montažni, ki predstavlja najugodnejšo pot, kako priti do lastnega kopališča. Montažni bazen je sestavljen iz kovinskih obodov in notranje obloge iz PVC folije. Najbolj priljubljena sta okrogla in ovalna izvedba, za njima pa skorajda ne zaostajajo kvadratne oblike.

Školjke so primerne tako za prostostoječo montažo (velja za okrogle modele do globine 120 centimetrov), kot tudi za delno ali popolno vgradnjo. Okrogli in ovalni vgradni bazeni do globine 150 centimetrov, so praviloma delno, ali v celoti vkopani v tla.

V primerjavi z modeli z napihljivim robom, je vgradna različica precej bolj stabilna, hkrati pa omogoča večjo globino glede na radij. Daljša pa je tudi njegova življenjska doba, kar ni zanemarljiv podatek.

Montažni bazen

Serija Java – vgradni bazeni klasične lepote in brezčasne oblike

Klasična lepota in brezčasna oblika sta glavni odliki modelov Java. Takšno oblikovanje omogoča izkoriščanje vseh kotičkov školjke, tako za druženje in vodne igre, kot za plavanje ter rekreacijo. Prostor za sprostitev je v modelu Java umeščen obojestransko, posebno kakovost pa nudijo prostorne rimske stopnice, ki nudijo varen dostop v in iz vode. Ponudba v tej seriji vključuje model Java 101 ter XL-Java s padajočim dnom, ki omogoča različno globino vode.

Če razmišljate o nakupu, vam svetujemo, da se sprehodite po naši spletni strani, kjer boste našli različne izvedbe montažnih bazenov. Nudimo vam tudi vse za njihovo ogrevanje in za kemijsko pripravo vode, različne osvetlitve, strojnice, najrazličnejša pokrivala in obrobe, solarne tuše, masažne sisteme, sesalce in drugo dodatno opremo.

Montažni bazen