Pošlji povpraševanje

Filtri za bazene za neoporečno vodo in brezskrbno kopanje

Flitri za bazene imajo nadvse pomembno funkcijo, in sicer kvalitetno vzdrževanje vode v bazenih. Prav vsak bazen mora biti opremljen z osnovno hidravlično opremo, da lahko rečemo da brezhibno deluje. Osnova filtrirne naprave sta filter za bazen in pa bazenska črpalka. Če se vam vse to zdi skrajno zakomplicirano, naj vas potolažimo, da bodo za vse poskrbeli strokovnjaki podjetja Ema bazeni. Specializirani smo za vgradnjo bazenov za privatno rabo. Z našo pomočjo si boste doma ustvarili izjemno vzdušje za sprostitev ali osvežitev v vročih dneh, vse to po ugodni ceni in skupaj z vso opremo, ki jo potrebujete.

Vzdrževanje vode v bazenu

Pri zagotavljanju dovolj visokih standardov je odločilnega pomena mehanska filtrirna naprava, enostavno rečeno filter za bazen, ki ostrani grobe delce oz. fine nečistoče, na primer prah, kamenčke, pesek, lase, kožo in drugo. Delovanje peščenega filtra za bazen je enako kot v naravi: vodo potiska skozi filtrni medij, ki delce zadrži. Pesek deluje kot filter tja do 50 mikronov, sodobnejše različice z AMF aktiviranim steklom ali fibalonom pa celo do 10 mikronov. Ohišje filtrov za bazen je običajno iz dveh materialov. Kakovostnejši material je poliester, bolj ceneni pa polipropilen. Vsak filter ima šest-smerni ventil, s katerim upravljamo filtriranje vode, pa tudi, ali se bazen prazni, ali se filter spira in podobno.

Vzdrževanje bazenske vodeFiltri za čiščenje bazenov

Jedro vzdrževanja vode v bazenu pa je bazenska črpalka. Ta zagotavlja, da se voda po sistemu premika. Najbolj pomembni informaciji pri nakupu črpalke sta njena moč in pretok. Zavedati se moramo, da bo delala 10 do 16 ur dnevno, zato je treba izbrati res kvalitetno. Pomagali vam bomo izbrati takšno, da bosta učinek in poraba (ter s tem hišni proračun) kar najbolj sorazmerna. Gre za trajno rešitev, zato je pri vzdrževanju vode v bazenu in filtrirnih tehnikah res treba zaupati strokovnjaku.

Sprostitev in umirjanje kar doma

Vse več ljudi si radih privošči zunanji masažni bazen, sploh odkar ta ni več tako hud luksuz in se ga da zgraditi po ugodni ceni. Če se po napornih dneh radi sproščate v vodi, je zunanji masažni bazen dobra investicija za fizično in mentalno zdravje. Pomagali vam bomo z nasveti za najboljšo vgradnjo in delovanje na vašem specifičnem prostoru in vam inštalirali tudi najbolj primeren filter za bazen. Dobro vzdrževanje vode v bazenih je namreč zelo pomembna naloga, da bo bazen deloval dolga in dolga leta, vaša vsakdanja uporaba pa bo varna. Če pa bi si želeli še nekaj več za vaš privatni bazen, je odlična dopolnitev fontana, ki je prav tako v naši ponudbi.

Obiščite našo bazensko trgovino Ema bazeni d.o.o. v Ljubljani kjer nudimo vso potrebno in dodatno opremo za bazen! Umazana voda v vašem bazenu ne bo več problem!