Vse o gradnji bazena

Gradnja bazena je vsekakor nekaj, o čemer je vredno razmisliti. Bazen je lahko čudovit kraj za preživljanje časa z družino in prijatelji. Bazen doma lahko s pravo opremo koristite v vseh letnih časih.

Gradnja bazena doma

Seveda pa je potrebno pred samo vgradnjo bazena razmisliti o nekaterih stvareh in upoštevati določene dejavnike. Pred nakupom bazena moramo razmisliti o tem, kakšne so naše želje in pričakovanja, saj nam bo prav to olajšalo izbiro ustreznega bazena. Veliko je tudi govora o dovoljenju za gradnjo bazena. Ali ga je zares potrebno pridobiti? Odgovor vam bomo razkrili v nadaljevanju.

Dovoljenje o gradnji bazena

Dovoljenja za gradnjo bazena ni težko pridobiti. Uredba o vrstah objektov glede na zahtevnost uvršča bazen med nezahtevne objekte, pri katerih pa je potrebno upoštevati določene pogoje. Za gradnjo bazena je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje, vendar pa gre za skrajšan postopek, v katerem je potrebno zahtevi za izdajo dovoljenja priložiti prikaz lege objekta na zemljišču, značilne profile, soglasja pristojnih soglasodajalcev in dokazilo o pravici gradnje. Zakonodaja o gradnji bazena ne zahteva uporabnega dovoljenja, pravo tako ne potrebujete projektanta in nadzornika. Začetek gradnje morate prijaviti 8 dni pred pričetkom, vendar ni potreben zapisnik o tem. 

Za pridobitev dovoljenja je potrebno na spletni strani ministrstva za infrastrukturo ali na e-portalu državne uprave poiskati obrazec, ga izpolniti in mu dodati zahtevane priloge.

Na vprašanja vam bomo odgovorili tudi v podjetju EMA d.o.o., v katerem bomo z veseljem poskrbeli za gradnjo bazena pri vas doma! Vaša naloga je le, da nam zaupate vaše želje in pridobite dovoljenje za gradnjo bazena.

Izvedbe bazenov v podjetju Ema d.o.o.

Karbonsko - keramični bazeni

Karbonsko keramični bazeni

Poliesterski bazeni

Poliesterski bazeni

Zidani bazeni

Zidani bazeni

Betonski bazeni

Betonski bazeni

Gradnja bazena na vašem domu

Ste se odločili za nakup bazena? Zaupajte nam vse vaše želje, mi pa bomo poskrbeli, da boste dobili prav takšen bazen, kot ste si ga želeli. Brezskrbno nam lahko prepustite gradnjo bazena, saj smo prepričani, da boste z rezultatom več kot zadovoljni. Gradnja bazena doma lahko uresniči vaše večletne sanje in jih spremeni v prečudovito resničnost, zato z odločitvijo nikakor ne odlašajte. Odločite se za nakup, gradnjo bazena pa prepustite strokovnjakom v EMA bazeni!

Katero opremo potrebujem za bazen?