Bazeni - sanacija in vzdrževanje privatnih bazenov, javnih bazenov in kopališč in kako pripraviti bazen na zimo

Naše podjetje se ukvarja z bazeni, bazensko tehniko in z vrsto drugih aktivnosti, povezanih z bazeni. Prav tako opravljamo storitve, kot sta sanacija in vzdrževanje bazenov. Sanacija bazena je zelo širok pojem, saj se postopki obnove bazena od primera do primera razlikujejo. Sanacija najpogosteje vključuje tesnjenje starih betonskih konstrukcij, menjavo bazenske folije in izboljšavo bazenske hidravlike. V zadnjem času pa je vse večje povpraševanje po nadgradnjah bazenske opreme, denimo po samodejni kemijski pripravi bazenske vodi, krmiljenju filtra, dopolnitvi bazenske tehnike in ogrevanju ... Naše podjetje je izvedlo že številne obnove na zasebnih bazenih različnih oblik, izvedb in starosti, na javnih olimpijskih bazenih, hotelskih bazenih in kopališčih ... Na naši spletni strani si lahko ogledate nekaj primerov bazenov, kjer je bila opravljena sanacija.

Sanacija in obnova bazenov


Vzdrževanje bazena in bazenske vode

Vzdrževanje je zelo pomembno za življenjsko dobo bazena in bazenske opreme. Redno in pravilno vzdrževanje bazena bo pripomoglo k daljši življenjski dobi vašega bazena. Izredno pomembno je, da se bazen pregleda na začetku in na koncu kopalne sezone. Spomladi moramo bazen temeljito očistiti in natočiti svežo vodo. Pri tem preverimo tudi filter za čiščenje vode. Jeseni pa ga moramo ustrezno pripraviti za zimo. Za dobro stanje našega bazena je pomembno tudi redno vzdrževanje kakovosti vode. Očistimo jo lahko mehansko ali kemično. Mehansko jo čistimo s pomočjo čistilne naprave ali pa s pomočjo mrežic, krtač in podobnih pripomočkov. Pri kemičnem čiščenju vode pa moramo biti pozorni na različne vrednosti snovi v vodi, ki jih izmerimo s pomočjo posebnih pripomočkov. Pomembna je kislost in bazičnost vode ter prisotnost klora. Klor je najbolj razširjeno dezinfekcijsko sredstvo pri bazenih.


Oprema za prezimovanje bazena

Če se boste odločili, da boste čez zimo pustili vodo v bazenu, morate odklopiti čistilno napravo, da v njej ne bo vode. Pripravili smo vam nekaj izdelkov, ki vam bodo v pomoč pri pripravi vašega bazena na zimo.

  • Kompenzatorji ledu: preprečijo ledu, da bi ta poškodoval konstrukcijo bazena.
  • Sredstvo za prezimovanje bazenov na prostem: preprečuje nastajanje alg in vodnega kamna ter olajša spomladansko čiščenje bazena.
  • Pokrivala za bazene - odlična zaščita pred umazanijo. Še več si preberite tule: bazenska pokrivala.


Za še več podrobnosti obiščite našo spletno stran!