Katero opremo potrebujem za bazen?

Rekreacija v bazenu vam bo omogočala, da boste ostali v dobri formi in da boste lahko aktivno skrbeli za svoje zdravje. Plavanje je šport, pri katerem zelo lepo in usklajeno delajo vse mišice, zato vam bo vaše telo hvaležno, da ste mu privoščili bazen.

Dodatna oprema za vrtne bazene

Z nakupom bazena pa je treba upoštevati tudi dejstvo, da je potrebno za optimalno delovanje posedovati tudi nekaj dodatne opreme, ki bo poskrbela, da bo bazen vedno čist in ustrezen za kopanje. 

Dodatna oprema za bazen, kot so denimo filtri za bazene, sesalec za bazene ali cevi za bazene, vam bo omogočila, da bo vaš bazen deloval brezhibno. Z dodatno opremo za bazen bo vaš prijetni kotiček za preživljanje prostega časa ostal čist.

Osnovna oprema za bazen

Ne glede na to kakšen bazen ste si izbrali - montažnega, zidanega ali masažnega - vedeti morate, da je za optimalno delovanje potrebna oprema, ki bo poskrbela, da bo bazen čist, voda pa vedno primerna za namakanje ali plavanje.

Hidravlična oprema

Hidravlična oprema skrbi za odtekanje in pritekanje bazenske vode v bazen in nazaj ven. Pomembno je, da je pravilno odmerjena glede na obliko bazena in količino vode v njemu. Hidravlična oprema mora poskrbeti za pravilno mešanje in hitrost filtriranja bazenske vode.

Filtrirna naprava

Ker se v bazenu nabirajo fine nečistoče kot so prah, lasje in koža je pomembno, da bazen vsebuje sistem, ki to prečisti. Za to poskrbi filtrirna naprava, ki je peščeni filter, ki vodo potiska skoz filtrirni medij.

Bazenska črpalka

Za gibanje vode po sistemu skrbi bazenska črpalka, ki je sestavljena iz grobega predfiltra, vstopnim in izstopnim priključkom za cevi ter turbino, ki poganja električni enofazni motor. Pomembno je, da je črpalka dovolj zmogljiva in robustna ter skrbi za neprekinjeno delovanje.

Cevna inštalacija

Hidravlični elementi so povezani v celoto s PVC cevmi, ki morajo biti najvišje kakovosti, saj bodo trajne zakopane v tla. Cevna instalacija se lahko izvede s gibkimi ali trdimi cevmi, ki se povezujejo s spojnimi elementi, ventili pa ločijo bazensko instalacijo od opreme.

Oprema v bazenski strojnici

Bazenska strojnica je prostor kjer je shranjena oziroma postavljena bazenska oprema. Po navadi se strojnico postavi v hišo, klet, garažo ali vrtno lopo. V njej se nahaja dodatna oprema, ki jo še potrebujemo za bazene.

Filtri za bazene

Bazen pomeni stoječo vodo. In stoječa voda hitro postane raj za razrast mikroorganizmov. Temu se lahko učinkovito postavite po robu s kvalitetnimi in cenovno dostopnimi filtri za bazene, ki skrbijo da je bazenska voda vedno čista in pripravljena na uporabo.

Sesalec za bazene

Če ste si omislili bazen, gotovo želite, da vaš bazen izgleda lepo in čisto. Najmanj, kar si želite, je gotovo cela vrsta odpadkov na vašem bazenskem dnu. Dober sesalec za bazene odstrani kamenčke, kose plastike in še marsikaj drugega, kar lahko pristane na vašem bazenskem dnu, istočasno pa skrbi, da ta nesnaga ne pride do filtra.

Dodatno opremo za bazen lahko najdete v naši bazenski trgovini Ema. Poleg opreme, ki jo potrebujete za delovanje bazena pri Ema bazenih najdete tudi vse ostale elemente. V ponudbi se nahaja vse za pokritje bazenov, vodne atrakcije, fontane in solarne tuše.

Vzdrževanje vode v bazenu