Vgradni bazeni - tako notranji kot zunanji prinašajo obilo užitka in zabave

Bazen je včasih veljal za sinonim razkošja, vendar pa je danes po zaslugi novih načinov gradnje in novih rešitev postal cenovno dostopnejši in bolj prilagodljiv željam posameznika, zato je prisoten že v marsikaterem domu ali na vrtu. Na odločitev, kakšen bazen izbrati, vpliva več dejavnikov, med drugim tudi prostor, kamor ga nameravate postaviti. Glede na tehniko izgradnje so bazeni lahko vgradni ali montažni, slednji pa so lahko vgradni montažni ali prostostoječi.
Z našo pomočjo boste lahko vaš vrt le v petih dneh spremenili v pravi kopalni raj. Podjetje Ema d.o.o. je namreč pravi strokovnjak za notranje in zunanje bazene, bazensko tehniko in strehe ter vzdrževanje bazena, skratka za vse aktivnosti, povezane z bazeni. Naša ponudba bazenov je pestra, predvsem pa kakovostna in cenovno ugodna.

Uživajte ob bazenu in povabite prijatelje

Predizdelani vgradni bazeni - poliester, material za izdelavo kalupa

Med najbolje prodajanimi so predizdelani zunanji vgradni bazeni, saj nudijo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. V postopku namestitve bazena proizvajalci na posebno izdelane kalupe različnih oblik in dimenzij nanesejo poliester oz. poliestrsko smolo z ojačenimi steklenimi vlakni. Školjke bazenov so vnaprej določenih oblik in velikosti, njihova posebnost pa so gladke in tekoče linije, ki jih drugače skoraj ni mogoče doseči. Vidni del bazena je gladek, kar omogoča preprostejše vzdrževanje bazena. Bazen je možno naročiti v različnih barvah. Odlikuje ga množica robov, polic in stopnic.
Vgradni bazeni poliester so primerni za takojšnjo vgradnjo, saj je gradbeni poseg zelo preprost in hiter. Bazen zgolj postavimo na vnaprej pripravljeno betonsko ploščo z odtočnim sifonom, ga zasujemo z mešanico peska in cementa in po treh ali štirih dneh je bazen že pripravljen za uporabo.

UGODNI MONTAŽNI VGRADNI BAZENI

Montažni vgradni bazen - cenovno najugodnejši

Montažni bazeni nam omogočajo, da najhitreje in najceneje pridemo do lastnega poletnega kopališča. Gre za bazene, ki so sestavljeni iz kovinskih obodov in notranje obloge iz PVC folije. Najbolj priljubljeni sta okrogla in ovalna oblika bazena. Primerni so tako za prostostoječo montažo (velja za okrogle bazene do globine 120 centimetrov) kot tudi za delno ali popolno vgradnjo. Okrogli bazeni do globine 150 centimetrov ter ovalni bazeni so praviloma delno ali v celoti vkopani v tla. V primerjavi z bazeni z napihljivim robom so vgradni bazeni veliko bolj stabilni, hkrati pa omogočajo večjo globino glede na radij bazena. Tudi njihova življenjska doba je mnogo daljša. Zunanji montažni vgradni bazeni vam bodo nudili udobno razvajanje v vročih poletnih dneh in poskrbeli za še lepše vzdušje ob poletnih večerih na vašem vrtu. Zakaj si ga torej ne bi privoščili tudi vi?

Montažni bazeni nudijo užitek celotni družini

Vzdrževanje in skrb za vgradne montažne bazene

Vzdrževanje bazena je odvisno od tega, koliko ste pripravljeni odšteti za opremo, ki lahko poskrbi za mnogo stvari namesto vas. Kljub vrhunski opremi, pa je potrebno pri vseh tipih, tudi pri vgradnih montažnih bazenih, ves čas polagati pozornost na pH vrednost vode, na vsebnost dezinfekcijskega sredstva in poskrbeti za dodajanje sredstva, ki preprečuje nastanek alg. Tudi v montažni bazen najdejo pot drevesne iglice, odpadli listi, smeti, ki jih nanesejo vanj kopalci in druge nečistoče, katere je treba redno čistiti in odstranjevati, saj bo voda le ob redni skrbi bistra in čista. Nečistoče se lahko nabirajo na dnu, ali pa plavajo na gladini. Zato obstajajo različni aparati in pripomočki, s katerim si boste čiščenje olajšali, da bo kopanje kar najbolj prijetno. V prvi vrsti mora biti vgradni montažni bazen opremljen s skimerjem, ki se mu še drugače reče prelivni rob. Ta poskrbi za odtok vode v filtracijsko omrežje in preprečuje dostop večjim delcem do filtrov. Brez efektivnega delovanja prelivnega roba, čiščenje bazenske vode ne bi bilo mogoče saj ta ne bi prišla do filtrov, ali pa bi jih večji delci zamašili in ustavili. Druga možnost poleg skimerja je prelivni rob, ki ga lahko vidite na vseh javnih kopališčih, saj ga predpisuje slovenska zakonodaja. Je dražja varianta kot skimer zato ga običajno v vgradne montažne bazene ne vgrajujemo.

Katero opremo še potrebujete, če se boste odločili za montažni bazen

Za površinsko zajemanje vode je poskrbljeno, zdaj pa je potrebno izbrati še mehansko filtrirno napravo, ki bo poskrbela za odstranjevanje grobih delcev vašega bazena. Filter sestavljen iz peščene sredice in poliestrskega ali polipropilenskega oboda, bo zadržal večino mehanske umazanije (lasje, prah, koža…) in pomagal pri upravljanju z bazenom. Pomembno nalogo vgradnega montažnega bazena opravlja bazenska črpalka, brez katere se voda po bazenu ne bi premikala oz. krožila. Tudi črpalka vsebuje predfilter in turbino ki poganja motor. Črpalke so različne, saj se ločijo po zmogljivostih in posledično po porabi električne energije. Vso hidravlično opremo oz. bazensko tehniko je potrebno prilagoditi količini vode in obliki bazena, saj mora ta zagotavljati zadostno filtriranje in pravilno mešanje vode. Opreme za bazene je še veliko in pomenijo nadgradnjo. Morda je pri montažnem bazenu potrebno pomisliti tudi na bazensko pokrivalo, ki bo zadrževalo temperaturo vode, preprečevalo dostop umazaniji, pozimi preprečilo zamrzovanje vode…
Vsakdo, ki se odloči, da bo pred hišo postavil montaži bazen se zaveda, da je zanj treba poskrbeti tako v poletnih kot v zimskih mesecih. Če imate vprašanja se obrnite na nas, saj vam bomo radi svetovali in vas usmerjali k pravemu nakupu.


Vabljeni na našo spletno stran!