Zidani bazeni - klasični notranji in zunanji bazeni | Zidani bazen je najpogostejša oblika bazena v Sloveniji

V podjetju Ema d.o.o. vam poleg keramičnih in poliestrskih bazenov ponujamo tudi klasično izvedbo bazena - zidani bazen. Zidani bazeni so najpogostejša oblika bazena v Sloveniji - še posebej kadar gre za notranji bazen, saj so ti navadno betonski. Sestavljeni so iz betonske talne plošče, ki jo obdajajo betonski bloki. Ko je osnova bazena enkrat postavljena, jo prevlečejo z bazensko PVC folijo, ki zagotavlja vodotesnost bazena. V primerjavi z bazenskimi školjkami imajo zidani bazeni večjo prostornino. Zidani bazeni so lahko tudi prelivni - grajeni s prelivnim robom, kjer gladina vode dosega rob bazena, ali s skimerjem, kjer je gladina vode približno 10 centimetrov pod robom bazena. Zidani bazeni, grajeni s skimerjem, so cenovno ugodnejša različica bazenov za privatno uporabo. Zidani bazeni se pogosto gradijo v lastni režiji, zato imajo ti bazeni pravokotne stene in ostre vogale. Ker naj bi bila gradnja čim bolj enostavna, se izvajalci pri gradnji pogosto niti ne menijo za nevidne detajle.

Zidani bazen z dvojnim dnom Bazen z rimskimi stopnicami


Zidani bazeni - klasična izvedba bazena z inovativnim pristopom EMA

Prednosti sistema EMA pri izvedbi zidanega bazena: inovativna bazenska hidravlika, izgradnja bazena s stiropornimi opažniki ter montaža strojnic EMA. Inovativna bazenska hidravlika po EMA-sistemu zagotavlja kroženje vode v bazenu in s tem volumensko mešanje. Pri klasični izvedbi bazena se namreč voda premika od ene strani bazena do druge in ne kroži, zato v bazenu nastajajo alge. Kemikalije in temperatura se neenakomerno porazdelijo, kar povzroči povečano porabo kemikalij in energije za ogrevanje. Bazenska hidravlika pa izboljša filtriranje vode za 50%, zmanjša porabo kemikalij in energije za ogrevanje, ker je temperatura vode enakomerna.


Zidani bazen s stiropornimi opažniki - izgradnja je enostavna, hitra in natančna

Klasična gradnja bazena z betonskimi opažniki predstavlja pravi gradbeni podvig. Izvedba je dolgotrajna, zahtevna in naporna za investitorja. Izgradnja bazena s stiropornimi opažniki pa je bistveno enostavnejša, hitrejša in natančnejša. Ker je stiropor toplotni izolator, odpade strošek toplotne izolacije in ometavanje sten. Strojnica je prostor, kjer je nameščena bazenska oprema. Montažne strojnice EMA imajo veliko prednosti: postavimo jih v le nekaj urah, zagotavljajo kakovosten prostor za opremo, različne velikosti se optimalno prilagajo opremi in potrebam, vse imajo pohoden pokrov, nudijo varen vstop, narejene so iz trajnega materiala in so prezračevane. Poleg tega so montažne strojnice EMA predizdelane in opremljene, s čimer se izognemo morebitnim napakam gradbincev. Večji modeli so tudi izolirani in imajo prisilno zračenje.

Za še več podrobnosti obiščite našo spletno stran!