Priprava vode v bazenu: kemijska priprava in filtri za boljšo vodo tako za notranji kot za zunanji bazen - za brezskrbno kopanjeDezinfekcija bazenske vode

Bazenska voda je zelo občutljiv medij, saj se zaradi kopalcev, vremena in temperature neprestano spreminja. Na kakovost bazenske vode vplivajo tudi snovi, kot so znoj in urin, sončne kreme in kozmetična sredstva ter snovi, ki pridejo v bazen z dežjem, vetrom ... Filtri zadržijo večino trdnih snovi in nesnage, ki je v vodi. A poskrbeti je treba tudi za kemično pripravo vode v bazenu, in sicer s posebnimi sredstvi, namenjenimi negi bazenske vode. Za brezskrbno kopanje in za vaše zdravje je absolutno pomembno, da so parametri v vodi vedno pravi, zato jih je treba redno preverjati.

Priprava vode v bazenu -notranjemali zunanjem,je odvisna od treh osnovnih dejavnikov:

  • pravilne pH-vrednosti vode, ki naj bo med 7,0 in 7,6 ppm (delcev na milijon),
  • zadostne količine dezinfekcijskega sredstva v vodi; prostega klora naj bo vedno med 0,6 in 1,0 ppm,
  • preventivnega dodajanja algicida za uničevanje alg.


Komplet za avtomatsko kemično obdelavo in dezinfekcijo vode v notranjem ali zunanjem bazenu

V podjetju Ema d.o.o. smo na podlagi rednega sodelovanja in posvetovanja s strokovnjaki iz kemijske stroke za vas skrbno izbrali način dezinfekcije. V naši ponudbi boste našli komplet, ki nudi avtomatsko kemično obdelavo in dezinfekcijo bazenske vode za pH in tekoči klor. Komplet zajema mikroprocesni krmilnik z dvema dozirnima črpalkama, merilno celico s sondami, cevne priključke in električno krmilo. Ta avtomatika se je izkazala za najbolj zanesljivo, natančno, uporabno in cenovno dostopno. Obstajajo pa tudi druge alternative bazenske dezinfekcije.


Druge alternative bazenske dezinfekcije

Eden od alternativnih načinov bazenske dezinfekcije poteka s pomočjo elektrolize. Gre za napravo, ki pridobiva klor iz soli, ki je primešana bazenski vodi. Druga možnost dezinfekcije je s klorinatorjem - posodo za shranjevanje klorovih tablet, ki se nato počasi topijo. Količina klora v vodi se preko ventila določuje ročno. Bazen lahko dezinficiramo tudi z merilnim regulatorjem - napravo, ki s pomočjo sond točno izmeri vrednost pH in klora v vodi. Pri dezinfekciji na podlagi UV-svetlobe in bakrene elektrolize pa bakrova sonda sprošča ione, ti nato uničujejo celično steno bakterij, alg in drugih organizmov, nakar jih UV-svetloba odstrani iz vode. Ker ne vsebuje klora, je takšna dezinfekcija primerna za ljudi z občutljivo kožo.


Filtri v bazenu zadržijo večino nesnage, ki je v vodi, pomembno pa je tudi redno čiščenje bazena

Čeprav filtriza bazene zadržijo veliko nesnage iz bazena, moramo bazen redno čistiti. Da bi bila njegova učinkovitost optimalna, je filterza vodo treba tedensko spirati ter poskrbeti, da je v bazenu pravi nivo vode. V nasprotnem primeru celotni sistem filtriranja ne bo deloval pravilno. Z dna bazena, skimerjev in s prelivnih kanalov je treba odstraniti vso nesnago. To je zlasti pomembno za zunanje bazene, kjer se nabere ogromno odpadlega listja, insektov, zemlje ipd. Delo pa si lahko olajšate z nakupom različnih avtomatskih sesalcev za čiščenje dna bazena.

Poleg filtrov za bazene, nudimo tudi ostalo dodatno opremo za bazene! Obiščite našo bazensko trgovino Ema bazeni d.o.o. Ljubljana in se prepričajte o široki ponudbi!