Zunanji bazen bo vaš vrt spremenil v pravi kopalni raj

Zunanji bazen danes krasi že marsikateri vrt v Sloveniji, saj je po zaslugi novih načinov gradnje in novih rešitev postal cenovno dostopnejši in bolj prilagodljiv željam posameznika. Za razliko od notranjega, ki ga lahko uporabljamo vse leto, zunanji bazen večinoma uporabljamo le v poletnih mesecih oz. vse od maja pa tja do septembra. Kopalno sezono pa lahko še nekoliko podaljšamo, če vgradimo toplotne izmenjevalce ter bazen prekrijemo s streho.
Na odločitev, kakšen bazen izbrati, vpliva več dejavnikov, med drugim tudi prostor, kamor ga nameravate postaviti. Zunanji bazen je najbolj smiselno postaviti blizu hiše in seveda na mesto, kjer bo dovolj sonca. Odločite se lahko za keramični, poliesterski, zidan ali prelivni zunanji bazen. Glede na tehniko izgradnje so bazeni lahko vgradni ali montažni; slednji pa so lahko vgradni montažni ali prostostoječi.
Bazenska trgovina Ema d.o.o. vam nudi široko paleto različnih izdelkov za nego, ureditev, dopolnitev in vzdrževanje bazenov. V naši ponudbi boste tako našli:

  • osnovno opremo bazena, kamor sodijo tudi filtrirne naprave, bazenska črpalka in cevi;
  • bazenske strojnice;
  • naprave za kemijsko pripravo vode;
  • vodne atrakcije;
  • bazenske obrobe in obloge iz različnih materialov v številnih barvnih odtenkih, ki dajo obali bazena piko na i;
  • naprave za ogrevanje bazena;
  • različne vrste sesalcev za čiščenje bazenskega dna;
  • opremo in sredstva za prezimovanje bazena na prostem; ter
  • vso ostalo potrebno opremo za obnovo in vzdrževanje bazenov.

Bazenska trgovina Ema d.o.o. vam bo pomagala vaš vrt v le petih dneh spremeniti v pravi kopalni raj. Od začetka do konca vam bomo pomagali pri svetovanju, načrtovanju in vgradnji vašega bazena.

Čudoviti montažni vgradni bazen za vsak dom

Vgradni bazeni - montažni cenovno najugodnejši

Montažni vgradni bazeni so idealna rešitev, kadar želimo najhitreje in najceneje priti do lastnega poletnega kopališča. Gre za bazene, ki so sestavljeni iz kovinskih obodov in notranje obloge iz PVC folije. Najbolj priljubljeni sta okrogla in ovalna oblika bazena. Primerni so tako za prostostoječo montažo (velja za okrogle bazene do globine 120 centimetrov) kot tudi za delno ali popolno vgradnjo. Okrogli vgradni bazeni do globine 150 centimetrov ter ovalni vgradni bazeni so praviloma delno ali v celoti vkopani v tla. V primerjavi z bazenom z napihljivim robom je vgradni zunanji bazen precej bolj stabilen in hkrati omogoča večjo globino glede na radij bazena. Daljša pa je tudi njegova življenjska doba.

Kako podaljšati sezono, da bo zunanji bazen čim dlje aktualen

Ne glede na to ali je vaš bazen vgradni montažni ali zidani, mu lahko podaljšate sezono s primernim pokrivalom, katere imate na voljo v različnih izvedbah. Ena izmed boljših in dražjih rešitev je, da zunanji bazen pokrijete z bazensko streho, ki ima tudi druge dobre lastnosti ne le vzdrževanje temperature. Z njeno uporabo lahko kopalno sezono podaljšate za tri do štiri mesece, kar pomeni, da boste zunanji bazen lahko koristili skoraj celo leto. V najhujšem mrazu bo ta preprečila, da bi voda zmrznila, zato je ne bo potrebno menjati. Tudi v hladnih poletnih ali zgodnjejesenskih dneh boste preživljali čas kopanja na toplem, bazenska streha pa vas bo zavarovala tako pred mrazom, kot pred vetrom. Le-to lahko odprete le na pol ter se zaščitite samo s strani, s katere piha, obenem pa še vedno uživate na toplem soncu. Če je pokrivalo bazena dobro izolirano, lahko pričakujete, da se voda tudi čez noč skorajda ne bo ohlajala, poleg tega pa bo ostala čista, brez odpadlega listja, vejic, insektov, smeti in ostale umazanije, ki jo prinese veter. Posledično boste zidani ali vgradni montažni bazen manj ogrevali, čistili ter prihranili kar do petdeset odstotkov pri stroških, namenjenih za vzdrževanje in uporabo bazena. Ne nazadnje, pa bazenska streha predstavlja določeno mero zaščite, še posebej če imate majhne otroke ali domače ljubljenčke, ki bi lahko padli v vodo - z njeno namestitvijo boste precej bolj mirni.

Kakovostna bazenska strehaRoleta za zunanji bazen

Tipske bazenske strehe za vgradne montažne bazene in druge rešitve

Tipskim bazenom pripadajo bazenske strehe, ki so izdelane serijsko. To pomeni, da so te na zalogi, njihova vgradnja je enostavna in hitra, izbira pa pestra. Poleg bazenskih streh pa lahko za zunanji vgradni montažni in zidani bazen izbirate med bazenskimi roletami v različnih barvah in jih kombinirate z videzom okolice. Bazenske rolete plavajo na površini, saj je njihova notranjost votla, s solarnimi izvedbami pa boste pripomogli pri ogrevanju bazena. Obstajajo možnosti ročnega odpiranja in zapiranja ali z elektro pogonom. Njihovi dobri lastnosti sta, da jih je v odprtem položaju mogoče zakleniti, v zaprtem pa zložiti pod vodno gladino. Poleg bazenskih rolet, lahko za pokritje svojega zunanjega bazena izberete cenejšo, plavajočo mehurčkasto pokrivalo, ki odlično služi svojemu namenu. Tudi fiksno ali termalno pokrivalo na kolesih sta pogosta izbira naših strank, saj sta praktična in enostavna za upravljanje. Za bolj zahtevne pa so na voljo še hidravlična bazenska pokrivala in pokrivala, ki bodo bazenu omogočila lepo prezimovanje, vam pa olajšala mnogo dela pri čiščenju spomladi. Zunanji zidani in vgradni montažni bazeni res potrebujejo določeno nego in skrb, vendar se lastnikom vse delo dvakrat povrne.


Bazenska trgovina Ema d.o.o. - vse za vaš notranji in zunanji bazen. Vabljeni!

Bazenska trgovina