Vzdrževanje bazena je zahtevna in zelo pomembna naloga


Vzdrževanje bazena je relativno zahtevna naloga. Sicer je res, da ogromno nečistoč v bazenih zadržijo filtri ali jih posesa bazenski sesalec, vendar moramo biti pozorni na nečistoče, ki so v vodi raztopljene (znoj, urin, kreme za sončenje, ličila...).


Tri osnovne stvari na katere moramo pri vzdrževanju bazena paziti so:

  • pH vrednost vode se mora gibati med 7,0 in 7,6ppm,
  • zadostna količina dezinfekcijskega sredstva v vodi, vrednost prostega klora naj se giblje med 0,6 in 1,0ppm,
  • preventivno je potrebno dodajati algicd, da preprečimo nastajanje alg.

POKRITJE BAZENOV

Zraven navedenega osnovnega vzdrževanja bazenov je potrebno še dodatno skrbeti za bistro in čisto vodo v bazenu. Iz bazena je nujno potrebno odstraniti umazanijo, ki se nabere na dnu bazena in v filtrih. Pri vzdrževanju zunanjih bazenov je potrebno biti pozoren tudi na odpadlo listje, insekte in delce zemlje, ki radi zaidejo na dno bazena. Našteto predstavlja odlično podlago za razvoj alg in nevarnih bakterij, zato je res nujno, da je vzdrževanje bazena redno in natančno.


Še posebej velja biti na vzdrževanje domačega bazena pozoren v primeru neviht. Po nevihti je pametno izvesti šok terapijo bazena z dezinfekcijskimi sredstvi, saj se po končanem deževju nemalokrat spremeni pH vrednost vode, kar ponovno omogoča nastanek bakterij in alg.

Set za čiščenje bazenske vodeSesalec za vzdrževanje bazenske vode
Ponujamo vam set za vzdrževanje bazena po ugodni ceni


V naši trgovini vam ponujamo set za vzdrževanje bazena. V setu za vzdrževanje bazena boste našli dezinfekcijska sredstva, pa tudi naprave za čiščenje bazena. Pri vzdrževanju bazena je potrebno biti pozoren na pH vrednost vode tudi kadar imamo vgrajene naprave, za merjenje in uravnavanje pHja.


V naši trgovini vam bomo svetovali glede vzdrževanja domačega bazena, na nas pa se lahko obrnete tudi v primeru vzdrževanja večjih javnih bazenov. Ponujamo vam kvalitetne sete za vzdrževanje bazena po ugodni ceni, vredno pa je razmisliti tudi o nabavi pokrivala za bazen. Ob prihodu v trgovino vas bodo pričakali izkušeni prodajalci, ki vam bodo s svojim strokovnim znanjem svetovali o načinih vzdrževanja bazena.

CENA VZDRŽEVANJA BAZENA