Zidane in montažne bazenske strojnice za notranji in zunanji bazen

Strojnica bazena je prostor, kjer je shranjena oziroma fiksno postavljena bazenska oprema. Ker je bazenska strojnica večji del investicije pri izgradnji bazena, je zelo pomembno, da se ji popolnoma posvetimo. Velikost bazenske strojnice določimo glede na izbrano opremo, ki bo v tem prostoru. Običajno je grajena na podaljšku betonske plošče, plošča strojnice pa je pogosto zgrajena na istem nivoju kot bazenski rob. Lahko jo namestimo v hiši, če pa tam ni dovolj prostora, pa je na voljo več možnih alternativ. Vsaka strojnica mora zagotavljati zračenje, saj vlaga in kondenz škodujeta električnim napravam, ter ustrezen odtok za odvajanje odvečne vode, ki nastane pri pranju filtra ali praznjenju bazena. Biti mora tudi izolirana, strop v prostoru pa naj bo dovolj visoko, saj bomo vanj pogosto vstopali. V naši ponudbi so na voljo montažne in zidane strojnice za bazene, ki so primerne tako za zunanji bazen kot za notranji bazen.

Strojnice


Montažne strojnice za bazen - alternativa zidanim strojnicam

Montažne strojnice za bazen so odlična alternativa zidanim strojnicam in so primerne za vgradnjo manjših filtrirnih naprav. Izvedba zidane strojnice je sicer lahko elegantna in udobna za uporabo, vendar je cenovno enaka izgradnji manjšega bazena, poleg tega pa je zamudna. Razvoj opreme za bazene pa gre v zadnjem času v smeri optimizacije in zmanjševanja stroškov, obenem pa vse višje kakovosti in uporabnosti. Zaradi hitrega načina življenja tudi v podjetjih, ki se ukvarjajo z opremo za bazen, ne izgubljamo časa in denarja za nepomembne stvari. Montažne strojnice za bazen imajo namreč vse pomembne karakteristike zidane strojnice - izolacijo, prezračevanje, pohoden pokrov, stopnice, trdnost, čisto izvedbo ... Montažne strojnice so dimenzionirane tako, da je prostor izkoriščen v največji možni meri, kljub temu pa v njih ostane dovolj prostora za dostop in za vzdrževanje. Postavitev montažne strojnice je zelo enostavna. Potrebno je samo izkopati jamo v primerni velikosti in izdelati betonsko podlago. Nanjo potem postavimo že pripravljeno montažno strojnico iz poliestra, ki jo z ustreznimi cevmi povežemo z bazenom.


Srce vsake bazenske strojnice je filtrirna naprava

Srce vsake bazenske strojnice je filtrirna naprava, ki je sestavljena iz obtočne črpalke, posode za pesek in 6-funkcijskega ventila. Filtrirna naprava mora biti postavljena tako, da bo čim manj ovirala gibanje v prostoru, pri tem pa morata biti tako filtrirna naprava kot črpalka dobro dostopni. V naši ponudbi boste našli kvalitetne filtre iz poliestra ali polietilenske filtre, ki so ojačani s poliestrom, da prenesejo večji pritisk. Odlikuje jih tudi visoka trdnost in dolga življenjska doba.

Za še več podrobnosti vabljeni na našo spletno stran!