Ogrevanje sanitarne vode s pomočjo toplotne črpalke Panasonic

Ogrevanje sanitarne vode predstavlja v letni energijski bilanci gospodinjstva nekje med 15 in 30 odstotki vse potrebne energije. Sanitarna voda se lahko ogreva na več načinov, med njimi pa postaja vse bolj priljubljena toplotna črpalka, ki v primerjavi s klasičnimi načini ogrevanja prinaša številne prednosti. Glavni sta zagotovo nižji stroški ogrevanja ter zmanjšanje onesnaževanja okolja.


Sanitarne toplotne črpalke so ekološko najbolj prijazen in energetsko najcenejši način ogrevanja sanitarne vode. Toplotna črpalka glavnino potrebne toplote zajema iz okolja (iz zraka, podtalne vode ali zemlje), nato pa s pomočjo kompresorja dvigne temperaturo na raven, ki je primerna za ogrevanje sanitarne vode.

Sanitarne toplotne črpalke PanasonicToplotne črpalke za sanitarno vodo cena

Najučinkovitejše so sanitarne toplotne črpalke zrak-voda, pri katerih naprava pridobiva toploto iz okoliškega zraka. Zrak je vir toplote, ki ga ne moremo nikoli povsem izčrpati, hkrati pa je povsod na voljo. Toplotna črpalka za svoje delovanje potrebuje le 25 % električne energije, preostalih 75 % pa črpa iz okolja. Načeloma se v ta namen uporabljajo manjše sanitarne toplotne črpalke. Toplotno črpalko je najprimerneje postaviti v kotlovnico, odvod zraka pa se napelje v klet ali shrambo. Toplotna črpalka bo tam zasedla le malo prostora, prav tako pa ni potrebe po rezervoarju za gorivo in dimniku. Vzdrževanje je enostavno in poceni, življenjska doba sanitarne toplotne črpalke pa je tudi 25 let. Poleti pa lahko toplotno črpalko uporabljate tudi v hladilne namene in tako prihranite investicijo v klimatske naprave.

Toplotne črpalke Panasonic Aquarea za racionalno pripravo sanitarne vode

Z izbiro sanitarne toplotne črpalke Panasonic boste pri ogrevanju prihranili tudi do 50 odstotkov stroškov. Nekoliko višja začetna investicija v sistem toplotne črpalke Panasonic za sanitarno vodo (cena je odvisna od tipa črpalke) se nam bo zaradi nižjih obratovalnih stroškov povrnila v 5 do 7 letih, nato pa nam bo ostal le strošek za porabljeno električno energijo, ki je znatno manjši od stroška za kurilno olje ali za zemeljski plin.


Kljub dejstvu, da je investicija v ogrevanje s toplotno črpalko v primerjavi z drugimi načini ogrevanja nekoliko višja, je toplotna črpalka vsekakor naložba v prihodnost. Zato nikar ne odlašajte in za ogrevanje sanitarne vode izberite toplotne črpalke Panasonic. Zakaj? Ker si zaslužite najboljše.

Obiščite nas.