Kako deluje toplotna črpalka?


Pred odločitvijo za nakup in instalacijo toplotne črpalke, se mnogo ljudi vpraša, kako toplotna črpalka sploh deluje. Delovanje toplotne črpalke je precej enostavno, kljub enostavnemu delovanju pa nam pri našem ogrevanju pomaga prihraniti. V članku vam bomo opisali kako deluje toplotna črpalka in zakaj se je dobro odločiti za njeno naročilo.

 

TOPLOTNE ČRPALKE


Toplotna črpalka predstavlja enega izmed najbolj varčnih in tako najbolj ekonomičnih načinov ogrevanja. Način delovanja toplotne črpalke je tehnološko zelo dovršen in omogoča tako ogrevanje kot tudi hlajenje željenega prostora. Toplotna črpalka za ogrevanje potrebuje energijo, ki jo jemlje iz zemeljskih obnovljivih virov – zraka, zemlje ali vode. Prav zato ločimo tudi tri tipe toplotnih črpalk: toplotna črpalka zrak voda, toplotna črpalka zemlja voda in toplotna črpalka voda voda.


Pred nakupom toplotne črpalke za ogrevanje je potrebno vedeti kako toplotna črpalka deluje


Pred nakupom toplotne črpalke je potrebno vedeti kako toplotna črpalka deluje. Toplotna črpalka temelji na korelaciji med tlakom, temperaturo in volumnom plina. Z večanjem tlaka se plinu poviša temperatura, z nižanjem tlaka pa se plinu temperatura zmanjša. Toplotna črpalka tako deluje na principu treh krogotokov:

  • vir energije,
  • hladni krogotok,
  • ogrevalni sistem.

 

Kako deluje toplotna črpalka


Visokotemperaturna toplotna črpalka


Pri nas vam ponujamo tudi visokotemperaturne toplotne črpalke. Sistem ogrevanja s pomočjo njih je zelo učinkovit, saj so ogrevalno vodo sposobne segreti tudi na 80 stopinj Celzija. S pomočjo visokotemperaturne toplotne črpalke pa ne ogrevamo le radiatorske vode, pač pa lahko ogrevamo tudi vodo za talno ogrevanje. Visokotemperaturne toplotne črpalke nam omogočajo tudi ogrevanje sanitarne vode.
Dan danes so vse bolj popularne toplotne črpalke zemlja vodahttp://www.ths.si/


Toplotne črpalke zemlja voda delujejo tako, da črpalka jemlje energijo za ogrevanje ogrevalne vode kar iz zemlje in z njo nato segreje ogrevalno vodo, ki segreje prostor. So preproste, a zelo učinkovite.


Povprašajte prodajalca kako deluje toplotna črpalka


Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o široki ponudbi visokotemperaturnih toplotnih črpalk. Preberete si lahko tudi vse o delovanju toplotnih črpalk. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko prepričate o kvaliteti proizvodov, ki vam jih ponujamo. Ne pozabite povprašati prodajalca, kako deluje toplotna črpalka.

 

Toplotna črpalka zemlja voda

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
THS d.o.o.
Naslov
Zagrebška cesta 28
2000 Maribor
Delovni čas
Pon-pet: 7-18, sob: 8-13
Spletna stran
E-pošta
+386 02 4624 810
Seznam fraz
Kako deluje toplotna črpalka, visokotemperaturna toplotna črpalka
ZEMLJEVID