Bojler ali grelnik za vodo - kaj to sploh je?

Bojler je zaprta posoda v kateri pod pritiskom segrevamo vodo. Ponavadi je narejen iz jekla, bakra ali železa. Bojler lahko deluje na podlagi več virov energije - drva, oglje ali drugo gorivo. Električni bojler za svoje delovanje izkorišča električno energijo.

Bojlerje običajno uporabljamo kot grelnike vode. Z grelniki vode - bojlerji - grejemo vodo v kuhinjah, kopalnicah ali drugje, kjer toplo vodo pač potrebujemo.

bojler za sanitarno vodogrelec vode bojler

Bojlerji različnih velikosti, oblik in barv

Izbirate lahko med bojlerji, ki služijo različnim namenom, na primer: bojler za centralno ali bojler za sanitarno vodo. Na voljo so vam tudi bojlerji z različnimi prostorninami. Najbolj prodajani so bojlerji 50L. Kupite lahko tudi grelce za bojler po ugodni ceni.

Ponosni smo lahko, da so naši grelniki vode (bojlerji) tehnološko v koraku s časom. Zgrajeni so iz jeklene posode, ki služi kot rezervoar za vodo in iz zunanjega plašča. Med plastema se nahaja sloj izolacije, ki preprečuje izgubo toplote že segrete vode. Izolacija je sestavljena iz poliuretanske pene in iz dveh cevi, ki služita dovodu hladne in priključku tople vode. Zelo učinkovita izolacija zagotavlja minimalne toplotne izgube, naprave pa so tako energijsko varčne in ekološke.

Grelnike vode (bojlerje) je seveda možno kombinirati z različnimi sistemi. Bojler je možno priključiti na centralni sistem. Takšna naprava zagotavlja varčno porabo energije med kurilno sezono in tudi skozi vse leto.

Ponujamo vam veliko izbiro kvalitetnih in varčnih bojlerjev, v različnih barvah in velikostih. Lahko si jih ogledate na naši spletni strani ali pa nas obiščete kar v naših poslovnih prostorih. V primeru vprašanj ali dvomov se lahko na nas obrnete tudi po telefonu ali e-pošti, ki ju boste našli zapisana na naši spletni strani. Ob prihodu v prodajalno pa vas bo pričakala ekipa strokovnjakov, ki vam bo na podlagi svojih večletnih izkušenj in strokovnega znanja svetovala in vam tako pomagala izbrati najprimernejši grelec vode (bojler) za vas in vaše potrebe.