Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke za ogrevanje/hlajenje uporabljajo obnovljive vire energije

Toplotne črpalke so tudi pri nas vse bolj razširjena rešitev za ogrevanje doma ter pripravo tople sanitarne vode. Glavni razlog za ogrevanje s toplotno črpalko je varčnost, saj toplotne črpalke energijo za ogrevanje stavb črpajo iz okolja (iz zraka, podtalne vode ali zemlje), s pomočjo električne energije pa to energijo dvignejo na višjo temperaturno raven in oddajo toploto v ogrevalni sistem. Toplotne črpalke lahko izkoristijo odvečno toploto tudi za hlajenje ali prezračevanje objekta.


Ogrevanje s toplotno črpalko predstavlja energetsko najučinkovitejši način ogrevanja in hlajenja, po vsem svetu pa predstavlja velik potencial. Toplotna črpalka (cenik najdete na naši spletni strani) vam lahko pri ogrevanju prihrani tudi do 50 odstotkov stroškov. Toplotna črpalka namreč za svoje delovanje potrebuje le 25 % električne energije, preostalih 75 % pa črpa iz okolja. Toplotno črpalko lahko priklopimo tudi na sistem centralnega ogrevanja, ki predstavlja odlično rešitev tako za ogrevanje celotnega objekta kot za pripravo tople in sanitarne vode.

Ogrevanje s toplotno črpalko

Toplotna črpalka zrak-voda - cena v primerjavi z ostalimi najugodnejša

V osnovi ločimo tri glavne vrste toplotnih črpalk: poleg toplotne črpalke zemlja-voda poznamo še toplotno črpalko voda-voda in toplotno črpalko zrak-voda. Toplotna črpalka zrak-voda, katere cena je med vsemi toplotnimi črpalkami najugodnejša (le preverite naš cenik), predstavlja učinkovito ogrevalno napravo, ki kot vir toplote izkorišča zunanji zrak. Zrak je vir toplote, ki ga ne moremo nikoli povsem izčrpati, hkrati pa je povsod na voljo. Za ogrevanje s to toplotno črpalko boste porabili trikrat manj električne energije kot s klasičnimi električnimi grelci oz. grelniki. Poleg ugodne cene pa toplotno črpalko zrak voda odlikuje tudi enostavno in poceni vzdrževanje.

Toplotna črpalka - cenik priča o ugodnih cenah

Vas zanima, koliko stane toplotna črpalka? Cenik, ki ga najdete na naši spletni strani, sicer navaja zgolj informativne cene, saj je končni strošek toplotne črpalke za ogrevanje hiše odvisen predvsem od izvedbe, opreme in kakovosti vgrajenih komponent. Če na primer želimo, da bi z našo toplotno črpalko ogrevali samo sanitarno vodo, bo cena investicije nižja.


Kljub dejstvu, da je investicija v ogrevanje s toplotno črpalko v primerjavi z drugimi načini ogrevanja nekoliko višja, je toplotna črpalka vsekakor naložba v prihodnost. Investicija se vam bo zaradi nižjih stroškov ogrevanja kmalu povrnila. V veliko pomoč pri znižanju stroškov ob nakupu toplotne črpalke pa je lahko subvencija za ogrevanje, ki jo ponuja Eko sklad.

Izberite ogrevanje s toplotno črpalko Panasonic. Zakaj? Ker si zaslužite najboljše, Panasonic pa je najboljša toplotna črpalka. Cenik je le en klik stran.

Vabljeni k ogledu naše spletne strani.

THS d.o.o. | Odlična rešitev za ogrevanje vašega doma