Delovanje toplotne črpalke prinaša več prihranka in tudi učinkovitosti

Delovanje toplotne črpalke je eno najpomembnejših dejavnikov v njeni izplačljivosti. Ogrevanje s toplotno črpalko namreč ne zahteva nobenih energentov razen električne energije, a njena poraba je minimalna in šele sekundarni vir energije. Če se vprašate, kako deluje toplotna črpalka, obstajejo tri najpogostejše izvedbe le-teh, in sicer s sistemom zrak-voda, voda-voda ali tiste, ki uporabljajo samo zrak. Vse tri izvedbe porabijo obnovljive vire enegije kot osnovo za delovanje, ob čemer pridobijo najmanj dve tretjini energije za ogrevanje prostora ali vode, medtem ko je električna energija potrebna zgolj za pogonjenje elektromotorja.

Kako deluje toplotna črpalka za ogrevanje

Kako deluje termotehnika toplotnih črpalk ob segrevanju objekta/vode

Različne izvedbe uporabljajo razne načine segrevanja ali hlajenja, zato, kako deluje toplotna črpalka v doseganju želene temperature se razlikuje od posamezne tipe in modela. Na primer, delovanje toplotne črpalke zrak voda se sestoji od prenosa toplote iz zraka v okoliški prostor ali grejanje sanitarne vode. Pri tem lahko izberete med najpogostejšimi inačicami, a to sta nizkotemperaturna in visokotemperaturna toplotna črpalka. Delovanje toplotne črpalke voda voda pa se zasniva na črpanju podtalne vode ali segrejavanju tekočine, ki mora spremeniti agregatno stanje vzajemnim sodelovanjem kompresorja in kondenzatorja črpalke, da bi se lahko prenesla toplota na novo površino.

V naši ponudbi lahko najdete najboljše toplotne črpalke za vse potrebe

Imamo veliko ponudbo modelov črpalk, ki so dizajnirane za razne namene, vendar vedno za največjo učinkovitost. Ponujamo kompaktne linijske črpalke z eno in dvostopenjsko konstrukcijo - delovanje toplotne črpalke v linijski izvedbi je pospešeno s kratkim spojem za večjo izdržljivost. V našem prodajnem asortimanu se nahajajo črpalke renomiranih avstrijskih, italijanskih in drugih blagovnih znamk, ki vsebujejo najnaprednejšo hidrauliko in elektroniko. Če vas zanima, kako deluje toplotna črpalka z inteligentnimi načini krmiljenja, vam njene funkcije seveda lahko prezentiramo - veseli bomo vašeg prihoda!

Delovanje toplotne črpalke THS

SANITARNA TOPLOTNA ČRPALKA

CENIK TOPLOTNIH ČRPALK