Pošlji povpraševanje

Talno gretje je premišljena rešitev za vaše stanovanje in poslovne prostore

Talno gretje je zelo učinkovit sistem za ogrevanje v stanovanju, podjetju, raznih delavnicah… in je najbolj priljubljen in cenovno ugoden način. Cevi za talno gretje morajo biti strokovno položene oz. vgrajene v tla zato, da je toplota enakomerno porazdeljena po prostoru ali pisarni. Talno gretje sodi med sisteme ogrevanja, ki mu mirne vesti lahko rečemo zdrav način, saj minimalno črpa vlago iz prostora in ne povzroča dviganja prahu. Zaradi vseh dobrih lastnosti je priporočljivo, da se za polaganje talnega gretja odločijo ljudje, ki imajo težave z alergijami, astmo in druge tegobe z dihali. Talno gretje je mogoče vgraditi tudi v stene in strop, vendar je njegova temperatura najvišja pri tleh ter se proti stropu vedno bolj znižuje. Cevi za talno gretje omogočajo kroženje tople vode kar posledično ogreje prostor, njegovo ogrevanje pa je mogoče kot samostojno saj poleg talnega gretja ne potrebujete še drugega sistema za ogrevanje. Polaganja talnega gretja se ljudje najbolj poslužujejo v prostorih obloženih s keramičnimi ploščicami, ki zaradi svojega videza delujejo hladno, poleg tega pa so odličen prevodnik toplote in po talnem gretju kar kličejo. Polaganje talnega gretja mora biti izvedeno profesionalno in enakomerno to pa omogočajo sistemske plošče za talno ogrevanje. Da boste tudi v zimskem času po stanovanju lahko hodili bosi in, da se bodo vaši otroci lahko brez skrbi igrali na tleh, je najboljša in najcenejša rešitev zagotovo talno gretje.

Talno gretje

Polaganje talnega gretja oz. cevi za talno gretje je enostavno

Velika prednost pri polaganju je, da je mogoče cevi za talno gretje položiti v vsakem prostoru v hiši ali stanovanju ter vam ni treba razmišljati o tem kako boste razporedili pohištvo, saj talnega gretja sploh ni opaziti in ni moteče. Pri tej vrsti ogrevanja se vam ne bo treba izogibati radiatorjem in prostor boste lahko opremili brez težav. Ne glede na to ali se odločite za klasično ali za električno talno gretje, bo enakomerna razporeditev toplote idealno ogrela dom, vaši stroški za ogrevanje pa bodo občutno nižji. Lahko boste redno zračili prostore in izguba energije bo minimalna saj se večina toplote zadržuje pri tleh. Temperatura za bivanje je pri pravilno položenih ceveh za talno gretje optimalna in je največ kar si lahko želite za svoj dom. Tudi v veliko podjetjih se v zadnjem času odločijo za polaganje talnega gretja ne le za pisarne, temveč tudi za ostale prostore, saj se zavedajo pomena ohranjanja narave.

Več o talnem gretju

Lažje polaganje hkrati pa izolacija za talno gretje

S pomočjo sistemskih plošč za talno ogrevanje lahko natančno določite površino, ki jo želite ogrevati, hkrati pa sistemske plošče nudijo tudi izolacijo za talno gretje. S pomočjo ustreznih merilnih naprav katere merijo pretok in z razdelilci za talno gretje, boste z lahkoto nadzorovali delovanje ogrevalnega sistema in se sami prepričali, da vaše ogrevanje deluje brezhibno. Termostat vam bo omogočil nastavitev in uravnavanje temperature v prostoru. Zaradi kakovostne izolacije za talno gretje in vseh ostalih materialov ste lahko prepričani, da je ta način ogrevanja ena izmed najbolj ugodnih investicij, ki se vam bo kmalu povrnila, hkrati pa je tudi dolgoročna saj kvalitetni in trpežni materiali jamčijo z dolgo življenjsko dobo. Sistemske plošče za talno ogrevanje poleg toplotne izolacije za talno gretje nudijo tudi izolacijo proti zvoku, kar je v veliko primerih zelo dobrodošlo, še posebej če pod vami živijo ljudje ki imajo radi mir in tišino, vi pa imate majhne otroke ali živahnega hišnega ljubljenčka. Vgradnja sistemskih plošč za talno ogrevanje je enostavna, kakor tudi polaganje cevi za talno gretje na to podlago. To je najbolj varen in učinkovit način za polaganje talnega gretja. Sistemske plošče za talno ogrevanje so zgrajene tako, da je vrhnja plast trda in deluje kot izolacija za talno gretje, plast pod njo pa je mehkejša in služi kot zvočna oz. udarna izolacija. Plošče imajo odlično toplotno prevodnost in upornost, njihovi robovi pa so narejeni tako, da se med seboj čvrsto spajajo.

Cevi za talno gretje

Cevi za talno gretje kakovostnega proizvajalca po ugodni ceni

Sestava in priprava tal pri polaganju cevi za talno gretje je nekoliko drugačna kot navadno. Zaradi različnih debelin sistemskih plošč je potrebno tla prilagoditi polaganju talnega gretja, pomisliti je potrebno na višino vrat in talno oblogo ki sledi. Če je toplotna izolacija predhodno že položena lahko brez težav še vedno položite tudi talno gretje, vendar se odločite za tanjše sistemske plošče. Le te lahko vgradite z lepljenjem, enostavnim polaganjem ali z mehansko vgradnjo, vedno pa je bolje, da se obrnete na strokovnjake, da bo delo opravljeno kar najbolje. Praktično nemogoče je namreč po zaključeni vgradnji cevi za talno gretje in položeni keramiki stvari spremeniti, če niso narejene tako kot morajo biti ali tako kot ste želeli. Z vgradnjo talnega gretja boste prispevali k ohranjanju narave, sebi pa boste podarili najboljši način ogrevanja stanovanja ali poslovnih prostorov, s katerim boste kar najbolj zadovoljni. Zato si oglejte našo ponudbo in se posvetujte z našimi strokovnjaki, ki vam bodo dali odgovore na vsa vprašanja.

Preberite si o ploščah za talno ogrevanje